Efortuna Sport

Totul despre derby-ul zilei in fotbalul european: Manchester City - Manchester United

Sursă foto: twitter.com

Duel de zile mari, joi seara, pe City of Manchester Stadium unde se intalnesc marile rivale locale City si United intr-un meci al marilor orgolii.

Pe langa rivalitatea istorica a celor doua cluburi din Manchester, meciul de joi seara are o importanta majora si in ceea ce priveste lupta pentru un loc in sezonul viitor al Ligii Campionilor.

City si United sunt despartite de un singur punct, iar o victorie indiferent de echipa care ar obtine-o va face o diferenta importanta cu cinci etape pana la finalul sezonului din Premier League.

Fortuna ofera o cota de 1.80 pentru cei care aleg sa mizeze ca ambele echipe vor marca in meciul de joi seara.

Manchester United este neinvinsa in campionat din octombrie 2016, mai precis de la 0-4 in deplasare cu Chelsea. Nu mai putin de 23 de meciuri in Premier League au disputat jucatorii lui Jose Mourinho de atunci fara sa mai cunoasca gustul amar al infrangerii.

In acest interval United a obtinut opt victorii in deplasare, iar la derby-ul cu City cei de la United se prezinta dupa trei victorii la rand fara gol primit.

De cealalta parte, Manchester City are orgoliul serios sifonat dupa eliminarea suferita in fata lui Arsenal in semifinalele Cupei Angliei, dupa prelungiri.

City n-a obtinut decat doua puncte in ultimele trei derby-uri, cu Liverpool, Arsenal si Chelsea.

Acesta va fi primul derby al orasului Manchester disputat intr-o zi de joi dupa cel programat in noiembrie 1994 si in care United s-a impus, cu 5-0, printr-o dubla a lui Andrei Kanchelskis.

Manchester City a castigat cinci din ultimele opt dueluri in campionat cu United, in timp ce Mourniho l-a invins doar o singura data pe Guardiola in cinci meciuri.

Pe teren propriu, City are o singura infrangere in ultimele 18 meciuri din Premier League, in timp ce United isi poate egala propriul record de 24 de meciuri fara infrangere (2010-11).

Doar cinci goluri a primit Manchester United in meciurile disputate in 2017, in Premier League.



Totul despre derby-ul zilei in fotbalul european: Manchester City - Manchester United