Efortuna Sport

Totul despre derby-ul orasului Manchester: City contra United

Sursă foto: https://twitter.com/e_ManchesterUtd

Un nou episod din derby-ul orasului Manchester se va consuma la finalul acestei saptamani intre marile rivale City si United. Partida e programata duminica de la ora 18:30.

Cele doua echipe s-au mai intalnit pana acum de 42 de ori in Premier League, iar Manchester United a obtinut 21 de victorii, in timp ce City s-a impus de 13 ori. Alte opt partide s-au incheiat la egalitate.

In total cele doua rivale din Manchester au oferit pana acum 153 de dueluri in toate competitiile. United a castigat 61, City 45, iar de alte 47 de ori disputele s-au incheiat nedecis.

Victorie Man.City
Egal
Victorie Man.United

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Sezonul precedent City si United si-au impartit victoriile in meciurile disputate in deplasare. Mai intai City a triumfat pe Old Trafford, cu 2-1, intr-un meci disputat in decembrie, pentru ca in returul de pe Etihad, patru luni mai tarziu, United sa-si ia revansa dupa un 3-2 spectaculos cu revenire de la 0-2. Un meci prin care United a amanat celebrarea castigarii titlului de catre rivala citadina.

Manchester City conduce clasamentul din Premier League si are noua puncte avans in fata lui Manchester United, echipa care a avut parte de un start de sezon mai degraba dezamagitor.

Echipa pregatita de Pep Guardiola se numara printre cele trei echipe care inca nu au pierdut in acest sezon de Premier league, in timp ce United are deja trei infrangeri la activ.

La capitolul golaveraj diferenta este una zdrobitoare in favoarea “cetatenilor”. City are cel mai bun atac din prima liga engleza, cu 33 de goluri marcate, si plus 29 la golaveraj, in timp ce United sufera la acest capitol, cu doar 19 goluri marcate si un firav plus unu.

De la 1-3 cu West Ham la Londra pentru United a urmat o serie de patru meciuri fara infrangere in campionat, dintre care trei partide au fost castigate. Totul a culminat cu victoria de rasunet obtinuta in deplasare cu Juventus Torino, scor 2-1, intr-o partida din Liga Campionilor. O victorie de moral pentru baietii pregatiti de Jose Mourinho in perspectiva derby-ului cu puternica Manchester City.

Cand vine vorba de trofee, United o domina autoritar pe City, cu 20 la 5 raportul titlurilor obtinute in Premier League, 12 la 5 la Cupe ale Angliei si 3 la 0 la trofee ale Ligii Campionilor.

Echipele probabile

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Mendy; Fernandinho, Bernardo, Silva; Sterling, Sane, Aguero;

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelof, Shaw; Matic, Herrera, Pogba; Mata, Martial, Sanchez



Totul despre derby-ul orasului Manchester: City contra United