Efortuna Sport

Totul despre derby-ul Madridului: Atletico – Real

Sursă foto: https://twitter.com/iammeyagy

Marile rivale din Madrid se infrunta, sambata seara, pe Wanda Metropolitano intr-un duel al marilor orgolii si cu implicatii in lupta de la varful ierarhiei.

Victorie Atletico
Egal
Victorie Real Madrid

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Real Madrid ocupa primul loc in La Liga, neinvinsa in actualul sezon, si vine dupa doua victorii la rand, cu Osasuna si Sevilla.

Atletico a regasit gustul victoriei la mijlocul saptamanii in etapa intermediara, cand a invins-o pe Mallorca, scor 2-0. Echipa lui Diego Simeone a intrerupt astfel o serie de trei partide fara victorie in toate competitiile.

Diferenta dintre cele doua echipe in clasament este de un singur punct, astfel ca orice pas gresit va fi speculat de echipa in avantaj.

Cele doua echipe s-au infruntat in vara la International Champions Cup, o intalnire cu scantei incheiata cu victoria categorica a celor de la Atletico, scor 7-3!

Cu siguranta nu vom mai avea zece goluri sambata seara, dar este genul de meci in care ambele echipe pot marca cel putin o data.

Real Madrid este neinvinsa in ultimele sase derby-uri cu Atletico, obtinand doua victorii si patru remize. O serie urmata dupa sase meciuri fara victorie!

Atletico a castigat doar unul din precedentele 18 meciuri cu Real Madrid pe teren propriu. Interval in care Los Colchoneros au obtinut doar cinci remize si au pierdut de 12 ori.

Ultima victorie a celor de la Atletico acasa contra Realului dateaza din februarie 2015. A fost atunci un 4-0!

O singura infrangere pe Wanda Metropolitano a suferit Atletico in ultimele 23 partide de campionat si acea infrangere a venit chiar in fata rivalei Real Madrid, 1-3 in februarie 2019.

Cei doi antrenori s-au infruntat de opt ori in toate competitiile, impartindu-si victoriile, cate doua de fiecare parte si patru remize.

Echipele de start

Atletico: Oblak; Trippier, Savic, Gimenez, Lodi; Vitolo, Partey, Niguez, Koke; Costa, Felix.

Real: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Nacho; Casemiro, Kroos; Bale, Rodriguez, Hazard; Benzema.



Totul despre derby-ul Madridului: Atletico – Real