Efortuna Sport

Totul despre CFR Cluj - Universitatea Craiova

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Cel mai asteptat meci al etapei a 13-a, ultima a turului sezonului regular in Liga 1, se disputa sambata seara in Gruia intre liderul CFR Cluj si Universitatea Craiova, doua dintre aspirantele la obtinerea titlului de campioana.

Victorie CFR Cluj
Egal
Victorie Craiova

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Un singur punct le separa pe cele doua echipe inaintea meciului direct, astfel ca orice victorie va cantari enorm in economia clasamentului, putand asista chiar la schimbarea liderului dupa aceasta runda.

CFR Cluj n-a mai pierdut un meci pe teren propriu dupa mai bine de un an. Ultima infrangere in Gruia dateaza din 2 septembrie 2018, cand campioana Romaniei se inclina in fata Viitorului, scor 1-2.

Au urmat de atunci 12 victorii si opt remize in Gruia.

Palmaresul Universitatii Craiova la meciurile din deplasare este unul pozitiv in actuala editie de campionat. Trei victorii pentru olteni (2-0 cu Dinamo, 2-1 cu FC Voluntari, 3-2 cu Gaz Metan), o remiză (1-1 cu FC Botoşani) si un singur insucces (1-2 cu Hermannstadt).

Ofensiva celor de la CFR Cluj este una de speriat pentru orice adversar. Echipa pregatita de Dan Petrescu a marcat cel putin un gol in 11 din cele 12 partide disputate pana acum in campionat. Un total de 29 de goluri pentru CFR, 15 dintre acestea fiind reusite in prima repriza.

Nici Craiova nu sta mai rau la capitolul ofensiva, fiind o echipa care a marcat in 10 din cele 12 meciuri de pana acum.

CFR Cluj şi U Craiova s-au mai întâlnit de 18 ori pe prima scenă, fiecare a izbutit câte șase victorii, iar șase jocuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 9 jocuri - 4 victorii CFR - 3 remize - două succese Universitatea Craiova.

Cea mai recentă întâlnire directă, 12 mai 2019, CFR Cluj - U Craiova 1-0, marcator Culio (din penalty), succes în urma căruia gazdele au devenit pentru a cincea oară campionii României.



Totul despre CFR Cluj - Universitatea Craiova