Efortuna Sport

Steaua - Dinamo, episodul 139 in Liga 1

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial/

Eternul derby al fotbalului romanesc programeaza, duminica seara, al 139-lea episod in prima liga, un duel care de aceasta data se disputa in circumstantele schimbarii numelui ros-albastrilor.

Steaua a devenit FCSB in actele oficiale, insa pana si pentru rivala istorica din Stefan cel Mare echipa intalnita ramane cea de pana acum.

Invinsa etapa precedenta la Ovidiu de liderul Viitorul, cu 3-1, Steaua are nevoie de victorie pentru a ramane in lupta pentru titlu si pentru a-si pastra antrenorul.

Steaua e favorita la pariuri cu o Dinamo-Bucureștiej0xMzU1MjQwOSZsPTAmcD01MDA4" target="_blank">cota de 1.95 oferita de Fortuna pentru victorie.

Laurentiu Reghecampf a anuntat in pauza competitionala prilejuita de meciul echipei nationale ca ar putea fi ultimul meci pentru el pe banca ros-albastrilor in eventualitatea unui nou insucces cu Dinamo.

Eliminata in sferturile Cupei Romaniei, Dinamo are si ea nevoie de victorie pentru a spera in continuare la campionat.

Steaua a pierdut doar doua meciuri pe teren propriu in ultimele 22 de confruntari, 1-2 cu CFR Cluj si 0-1 cu Gaz Metan Medias, ambele in sezonul regulat.

Dinamo este neinvinsa in campionat de la preluarea echipei de catre Cosmin Contra in cinci meciuri (3 victorii si 2 remize). Doar patru victorii a obtinut Dinamo in deplasare in aceasta editie de campionat.

Chiar daca atacul a fost punctul nevralgic pentru echipa ros-albastra, Steaua a marcat in 24 dintre cele 28 de meciuri disputate in aceasta editie de campionat.

Potrivit statisticilor oficiale se intalnesc echipele care au marcat cele mai multe goluri in primele 30 de minute ale acestei editii de campionat: Steaua (17) si Dinamo (14).

Steaua n-a mai invins-o pe Dinamo de aproape doi ani, de la un 3-1 in deplasare, in mai 2015. Au urmat zece meciuri in care s-au inregistrat sase remize si patru victorii pentru Dinamo, ultimele trei consecutive (n.r. - doua in Cupa Ligii).



Steaua - Dinamo, episodul 139 in Liga 1