Efortuna Sport

Stanciu si Chipciu se iau la tranta cu Mourinho in Europa League

Sursă foto: twitter.com

Derby-ul serii de Europa League se disputa la Bruxelles intre formatia locala Anderlecht si Manchester United, titrata formatie engleza aflata in cautarea gloriei europene din era Sir Alex Ferguson.

Anderlecht si Manchester United se intalnesc pentru a saptea oara in istorie, pana acum raportul victoriilor fiind favorabil echipei engleze, trei la doi. O singura partida s-a incheiat asadar la egalitate.

In alta ordine de idei, Anderlecht a castigat cinci din ultimele sase meciuri europene pe teren propriu.

Manchester United este favorita la pariuri cu o cota de 1.85 la Fortuna.

La fel de adevarat este si ca Manchester United este neinvinsa in ultimele sase confruntari europene, interval in care a inregistrat cinci victorii si o remiza.

Cei de la Anderlecht nu au amintiri prea placute cand vine vorba de Zlatan Ibrahimovic, actualul atacant al lui Manchester United.

Pe vremea cand imbraca tricoul formatiei franceze Paris Saint Germain, Ibrahimovic a marcat de patru ori la Bruxelles contra lui Anderlecht intr-un meci din grupele Ligii Campionilor in octombrie  2013.

Anderlecht n-a mai ajuns in sferturile unei competitii europene din sezonul 1996/97, cand era eliminata de Internazionale Milano in Cupa UEFA.

Manchester United se afla in cautarea singurului trofeu major care ii lipseste din palmares, Europa Laegue. Doar pentru a doua oara in istorie echipa engleza se afla in sferturile acestei competitii, dupa ce in sezonul 1984/85 era eliminata la loviturile de departajare de gruparea maghiara Videoton.

Curiozitate

Interesant este ca United a disputat mai putin meciuri europene decat Anderlecht (336 comparativ cu 388 meciuri jucate de echipa belgiana).

In schimb Anderlecht a pierdut mai multe meciuri decat orice alta echipa in cupele europene (134) si doar Real Madrid a incasat mai multe goluri de echipa din Bruxelles (549).

Partida va fi arbitrata de o brigada din Germania, cu Felix Brych la centru.



Stanciu si Chipciu se iau la tranta cu Mourinho in Europa League