Efortuna Sport

Stanciu si Chipciu forteaza calificarea pe Teatrul Viselor. Anderlecht n-a castigat niciodata in Anglia

Sursă foto: twitter.com

Manchester United si Anderlecht se dueleaza, joi seara, pentru un loc in semifinalele Europa League, dupa ce in mansa tur la Bruxelles au incheiat la egalitate, scor 1-1.

Prin prisma golului marcat in deplasare si a avantajului terenului propriu Manchester United porneste cu prima sansa, iar Anderlecht este obligata sa atace si sa marcheze.

In toate cele sapte meciuri disputate in deplasare in acest sezon al cupelor europene, echipa la care sunt legitimati internationalii romani Nicolae Stanciu si Alexandru Chipciu a marcat de fiecare data cel putin un gol.

Fortuna ofera o cota de 2.05 pentru o miza ca ambele echipe marcheaza pe Old Trafford.

De la gazde vor absenta trei jucatori de baza, toti accidentati, Jones, Smalling si Mata, insa Rooney si-a reluat miercuri antrenamente si va lua loc pe banca dupa o absenta de patru partide.

Zlatan Ibrahimovic ar putea incepe ca titular, dupa ce in derby-ul cu Chelsea de duminica si-a petrecut 83 de minute pe banca de rezerve. United s-a impus cu 2-0 si are moralul extrem de ridicat, mai ales ca Europa League pare in acest moment cea mai la indemana competitie pentru obtinerea unui loc in sezonul viitor al Ligii Campionilor.

Manchester United are de partea ei statistica in ceea ce priveste confruntarile cu Anderlecht, castigand toate cele trei meciuri disputate pana acum pe teren propriu impotriva gruparii belgiene, care a primit nu mai putin de 18 goluri (10-0 in 1956, 3-0 in 1968 si 5-1 in 2000).

Mai mult decat atat, echipa pregatita de Jose Mourinho a castigat toate cele cinci meciuri disputate pe teren propriu in acest sezon de Europa League si a primit un singur gol. De la un 1-2 cu Real Madrid in sezonul 2012/2013 Manchester United nu a mai pierdut pe teren propriu in cupele europene (13 victorii si trei remize).

Anderlecht nu a castigat niciun meci din cele 15 disputate pana acum in Anglia, inregistrand doua remize si 13 infrangeri.

Cu toate acestea, echipa belgiana a pierdut un singur meci din cele sapte disputate in deplasare in acest sezon european.



Stanciu si Chipciu forteaza calificarea pe Teatrul Viselor. Anderlecht n-a castigat niciodata in Anglia