Efortuna Sport

Romania - Danemarca la episodul cu numarul zece

Sursă foto: twitter.com

Cluj Arena gazduieste, duminica seara, cu incepere de la ora 21:45, meciul Romania - Danemarca din Grupa E a preliminariilor pentru Cupa Mondiala.

Aceasta va fi a 10-a confruntare intre cele doua echipe, raportul victoriilor fiind de 4-3 in favoarea tricolorilor. Doua meciuri s-au incheiat la egalitate, iar golaverajul este de asemenea favorabil Romaniei, 17-14.

Ultima oara Romaniaa invins Danemarca intr-un amical disputat pe Arena Nationala in data de 18 noiembrie 2014, meci in care Claudiu Keseru a marcat o dubla in minutele 53 si 58.

Fortuna ofera o cota de 2.95 pentru victoria Romaniei in meciul cu Danemarca.

Cu toate acestea, dincolo de victoria din 2014, Romania are anumite sensibilitati cand vine vorba de Danemarca si ne amintim de acel 2-5 de pe fostul Stadion National si mai ales de egalul 2-2 din toamna lui 2003, cand golul egalizator marcat de Laursen in prelungirile prelungirilor dictate de Urs Maier ne-a scos din cursa pentru EURO 2004.

Romania este fara victorie in ultimele patru meciuri de calificare disputate pe teren propriu, iar Christoph Daum n-a castigat niciodata acasa in mandatul sau: 1-1 cu Muntenegru si 0-3 cu Polonia.

De cealalta parte, Danemarca nu a mai castigat in deplasare de la un meci cu Serbia in 2014, interval in care a adunat o remiza si trei infrangeri.

Romania nu poate miza la meciul de duminica seara pe atacantii Florin Andone (suspendat) si Bogdan Stancu (accidentat), in timp ce Danemarca nu-l poate folosi pe atacantul Kasper Dolberg de la Ajax, accidentat.

Meciul de la Cluj va fi arbitrat de o brigada din Anglia cu Martin Atkinson la centru. Acesta a mai arbitrat cate o data cele doua echipe nationale. Pe Romania a fluierat-o in partida cu Austria, scor 1-1, in 9 septembrie 2009, in preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud, iar pe Danemarca in playoff-ul cu Suedia, scor 2-2, pentru EURO 2016.



Romania - Danemarca la episodul cu numarul zece