Efortuna Sport

Rednic impotriva umbrei lui Rednic in Poli Iasi – Dinamo

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCDinamoOfficial

A doua etapa din playout in Liga 1 propune un duel extrem de interesant in Copou intre Poli Iasi si Dinamo.

Victorie Poli Iasi
Egal
Victorie Dinamo

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Doua echipe care se pot intalni la fel de bine si in semifinalele Cupei Romaniei sau, de ce nu, chiar in finala, in functie de tragerea la sorti si parcursul din semifinale.

Pentru Mircea Rednic in special meciul are o incarcatura aparte, acesta despartindu-se ultima oara de Dinamo in termeni nu din cale afara de cordiali.

Suporterii dinamovisti s-au declarat la momentul respectiv de partea tehnicianului in disputa acestuia cu patronul Ionut Negoita, insa acum se joaca pe puncte in batalia pentru evitarea retrogradarii.

Iar Dinamo nu este lipsita de griji dupa ce a debutat in playout cu infrangere pe teren propriu contra Academicii Clinceni. Un meci pe care multi l-au privit cu indoiala in ecuatia revansei pe care ”cainii” si-au luat peste doar cateva zile in Cupa Romaniei.

Poli Iasi e pe cai mari dupa ce a eliminat Universitatea Craiova din Cupa Romaniei si a ajuns in semifinale pentru prima data in istorie.

O victorie mult asteptata de suflarea fotbalistica din Copou, prima dupa aproape jumatate de an!

In campionat Poli Iasi n-a mai invins pe nimeni de 21 de etape, mai precis de la 2-1 cu CFR Cluj pe 28 octombrie 2019. Sase remize si 14 infrangeri au inregistrat iesenii de atunci si pana in prezent.

Dinamo are o singura victorie obtinuta in deplasare in actualul sezon de Liga 1, pe terenul lui Sepsi, scor 1-0, pe 2 septembrie 2019.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 16 ori în principala competiţie internă, de cinci ori au câştigat ieşenii, de șapte ori s-au impus bucureştenii, iar patru partide s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă întâlnire directă: 29 noiembrie 2019, Dinamo - Poli Iaşi 1-0, gol înscris de Perovic.

Factorul Rednic

Mircea Rednic antrenat Dinamo în patru rânduri (142 jocuri în Liga 1), de numele său legându-se cel mai recent titlu, cel din 2007, an în care bucureştenii au atins pentru ultima oară primăvara europeană.

Este antrenorul activ cu cele mai multe partide pe bancă în prima ligă din România, 333 de jocuri (157 victorii - 89 remize – 87 înfrângeri), anunta LPF.

Mircea Rednic vs Dinamo în toate competiţiile: 15 jocuri - 8 victorii - o remiză - 6 înfrângeri.



Rednic impotriva umbrei lui Rednic in Poli Iasi – Dinamo