Efortuna Sport

Real Madrid - AS Roma, primul meci pentru apararea trofeului

Sursă foto: twitter.com/realmadrid

Pentru Real Madrid meciul de miercuri seara cu AS Roma va fi primul test european fara Cristiano Ronaldo, jucator cedat in vara acestui an la Juventus Torin in schimbul a 100 de milioane de euro.

Real Madrid este detinatoarea trofeului si echipa de invins in noul sezon de Liga Campionilor, unul care incepe tare pentru echipa pregatita de Julen Lopetegui. De altfel, Real Madrid a castigat ultimele trei editii ale intrecerii, stabilind un nou record in materie.

Victorie Real Madrid
Egal
Victorie AS Roma

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Primul musafir al sezonului pe Santiago Bernabeu este AS Roma, echipa care sezonul precedent reusea surpriza si o elimina pe FC Barcelona in sferturile de finala dupa un 3-0 de senzatie in returul de pe Olimpico. Un meci ramas de referinta.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de zece ori pana acum in competitiile europene, iar raportul victorii/infrangeri este favorabil madrilenilor, 6-3. Un singur meci asadar s-a incheiat la egalitate.

Forma

Ambele echipe vin dupa remize in competitiile interne la finalul saptamanii care a precedat intalnirea directa. Real Madrid a facut 1-1 la Bilbao, in timp ce Roma a fost tinuta in sah pe teren propriu de Chievo, scor 2-2.

Pentru Real Madrid au fost primele puncte pierdute in noul sezon, unul inceput cu zece goluri marcate in primele trei etape. Roma in schimb a cunoscut deja gustul amar al infrangerii fiind invinsa de AC Milan in minutul 90 al meciului de pe San Siro.

In absenta lui Cristiano Ronaldo rolul de lider la Real Madrid a fost preluat de galezul Gareth Bale, un jucator in forma care a marcat in primele trei etape din La Liga, dar si pentru nationala galeza in Liga Natiunilor.

De urmarit si Karim Benzema, un alt jucator care se simte bine fara Ronaldo in teren si care a marcat in toate cele patru meciuri de pana acum in campionat. Francezul din atacul Realului are parte de cel mai bun start de sezon la Madrid.

Rezultatele inregristrate pana acum intre Real si Roma in meciurile de la Madrid:

1-1(2001)
0-1 (2002)
4-2 (2004)
1-2 (2008)
2-0 (2016)

Echipele probabile

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Isco, Benzema, Bale;

Roma: Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nzonzi, De Rossi, Zaniolo; Ünder, Džeko. El Shaarawy

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Olanda, cu Bjorn Kuipers la centru.



Real Madrid - AS Roma, primul meci pentru apararea trofeului