Efortuna Sport

Rangers – Leverkusen, meciul serii pentru noi in Europa League

Sursă foto: https://twitter.com/RangersFC

Echipa scotiana Glasgow Rangers primeste, joi seara, vizita formatiei germane Bayer Leverkusen, in optimile Europa League.

O partida care se va disputa cu spectatori pe Ibrox Park si care va fi arbitrata de o brigada din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru.

Totii ochii vor fi atintiti asupra lui Ianis Hagi, tanarul international roman care a impresionat la Rangers in primele aparitii.

De la 1-0 in deplasare cu Braga, cand a ratat o lovitura de la 11 metri si a oferit o pasa de gol, Ianis Hagi nu a mai iesit cu prea multe in evidenta.

Au urmat doua infrangerii la rand pentru Rangers, 0-1 cu Hearts in Cupa Scotiei si 0-1 cu Hamilton pe teren propriu in campionat.

Leverkusen traverseaza o perioada foarte buna, cu patru victorii si un egal in ultimele cinci meciuri in toate competitiile.

Pentru Rangers este al 17-lea meci in Europa League sezonul acesta, o competitie pe care gruparea scotiana a inceput-o inca din faza preliminara.

Rangers si Leverkusen s-au mai intalnit in sezonul 1998/99, in turul doi din Cupa UEFA. Rangers s-a calificat cu 3-2 la general, dupa 2-1 in deplasare si 1-1 pe teren propriu.

De 45 de ori Rangers a intalnit formatii din Germania in cupele europene, avand un record solid pe teren propriu: 13 victorii, 6 remize si 3 infrangeri.

Ultima formatie germana care a jucat pe Ibrox Park a fost Stutgart in faza grupelor Champions League, sezonul 2009/2010, cand svabii s-au impus, cu 2-0.

Rangers este neinvinsa in ultimele 17 meciuri europene pe teren propriu, primind doar opt goluri in aceste dispute.



Rangers – Leverkusen, meciul serii pentru noi in Europa League