Efortuna Sport

Primul derby al sezonului in Premier League

Sursă foto: twitter.com/arsenal

Arsenal si Manchester City ofera, duminia de la 18:00, primul derby al sezonului in noul sezon de Premier League.

Este primul meci oficial pentru Arsenal dupa despartirea de Arsene Wenger si instalarea pe banca a spaniolului Unai Emery.

Vom avea asadar un duel al spaniolilor, tinand cont ca la Manchester City il avem pe Josep Guardiola, omul care a adus titlul “cetatenilor” sezonul trecut cu nou record de puncte pentru o campioana din Premier League.

Victorie Arsenal
Egal
Victorie Manchester City

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

La nivelul intalnirilor directe Emery n-a reusit sa-l invinga pe Guardiola niciodata in precedentele zece meciuri directe.

De la Arsenal absenteaza Monreal, Kolasinac si Koscielny, in timp ce la City Sterling si De Bruyne au fost declarati apti de a juca.

Arsenal a obtinut doar doua victorii in ultimele 12 meciuri cu Manchester City, contabilizand cinci remize si cinci infrangeri.

Este pentru prima data cand Arsenal intalneste o detinatoare a titlului din Premier League in prima etapa din 1970, cand a remizat cu Everton, scor 2-2.

In 1994 cele doua echipe s-au mai intalnit in prima etapa, Arsenal impunandu-se atunci pe vechiul Highbury, cu 3-0.

Singura infrangere a “tunarilor” in precedentele 11 meciuri de campionat a venit chiar in fata lui Manchester City, scor 0-3. In rest, Arsenal are opt victorii si doua remize.

Manchester City este neinvinsa in noua meciuri de debut intr-un sezon, castigand sapte la rand. O singura infrangere au suferit “cetatenii” in 20 de meciuri disputate in deplasare.

Guardiola are sase victorii si patru remize in fata lui Emery.



Primul derby al sezonului in Premier League