Efortuna Sport

Olanda – Germania, socul serii de duminica in preliminariile EURO 2020

Ciocnirea titanilor fotbalului european, duminica seara, la Amsterdam, in Grupa C a preliminariilor pentru Campionatul European de anul viitor.

Olanda a ratat ultimele doua turnee finale si se afla in cautarea statutului de mare favorita din trecut, in timp ce Germania traverseaza un proces de schimbare a generatiilor.

Pentru olandezi meciul de duminica este deja al doilea in aceste preliminarii, dupa scurta incalzire contra Belarusului, meci castigat cu 4-0.

Victorie Olanda
Egal
Victorie Germania

Nemtii in schimb se afla in fata unui nou debut intr-o campanie de calificare si vin dupa un 1-1 cu Serbia in ultimul amical disputat pe teren propriu.

Olanda si Germania au una dintre cele mai mari rivalitati din fotbalul european, cu 42 de confruntari pana acum, 12 dintre acestea in meciuri oficiale.

Bilantul victoriilor este favorabil nemtilor, 15 la 11. Alte 16 partide s-au incheiat la egalitate.

Batavii au avut nevoie de doar 50 de secunde pentru a deschide scorul in meciul cu Belarus, acesta fiind cel mai rapid gol al lor din 2005, cand marcau in poarta Romaniei dupa doar 38 de secunde.

Germania nu a convins dupa Cupa Mondiala din 2018, obtinand doar doua victorii in sapte meciuri, ambele pe teren propriu in fata unor echipe mai slab cotate.

In meciurile oficiale Olanda are trei victorii, Germania patru si alte cinci meciuri s-au incheiat la egalitate.

Olanda a marcat cel putin doua goluri in ultimele trei meciuri de calificare, iar ultimele patru meciuri oficiale au produs peste 2.5 goluri.

Partifa va fi arbitrata de o brigada din Spania, cu Jesus Manzano la centru.



Olanda – Germania, socul serii de duminica in preliminariile EURO 2020