Efortuna Sport

Nationala Iranului a ramas desculta inaintea Cupei Mondiale

Sursă foto: twitter.com

Cu doar cateva zile inaintea debutului la Cupa Mondiala din Rusia, natioanala Iranului s-a trezit cu o problema delicata.

Fotbalistii pregatiti de Carlos Queiroz nu mai au incaltaminte de joc, dupa ce compania americana Nike a anuntat ca refuza sa mai furnizeze echipament in conformitate cu sanctiunile pe linie politica impuse Iranului de administratia de la Washington.

“Sanctiunile SUA inseamna ca Nike, o companie americana, nu poate furniza incaltaminte echipei nationale a Iranului de aceasta data”, se arata intr-un comunicat al gigantului american.

Pariati aici pe meciurile de la Cupa Mondiala

Oficialii iranieni au depus deja o plangere la FIFA si solicita explicatii pentru aceasta situatie, dar si asistenta pentru gasirea unei solutii de urgenta. Pana la ora primului meci din Grupa B, contra Marocului, au mai ramas doar trei zile.

Pana la o rezolvare oficiala, jucatorii nationalei Iranului sunt nevoiti sa imprumute ghete de joc de la alti colegi sau pur si simplu sa-si cumpere pe cont propriu.

Iranul joaca in echipament cumparat de federatie de la Adidas, o companie germana de profil.Nationala Iranului a ramas desculta inaintea Cupei Mondiale