Efortuna Sport

Napoli si Arsenal, derby-ul returului in sferturile Europa League

Sursă foto: twitter.com/

Dupa 0-2 in mansa tur de la Londra pentru Napoli nu mai raman prea multe calcule de facut in mansa secunda.

Victoria este cuvantul de ordine in tabara formatiei lui Carlo Ancelotti, ultima speranta a fotbalului italian in actualul sezon al cupelor europene.

Statistica le da sperante patimasilor suporteri ai lui Napoli care, fara doar si poate, vor umple pana la refuz batranul stadion San Paolo in tentativa de a-si impinge favoritii de la spate.

Napoli a pierdut un singur meci pe teren propriu contra echipelor din Anglia si a castigat zece din precedentele 15 dispute acasa in Europa Laegue.

Victorie Napoli
Egal
Victorie Arsenal

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Arsenal traverseaza insa un moment pozitiv, alergand dupa un loc de Champions League sezonul urmator. Premier League e o optiune prin clasarea in primele patru la finalul sezonului, dar si castigarea Europa League asigura aceasta pozitie la masa bogatilor.

Echipa londoneza a obtinut cinci victorii in ultimele sase partide si vine dupa un 1-0 cu Watford in campionat.

“Tunarii” nu au rupt gura targului in deplasare, unde au obtinut doar trei succese in ultimele 13 meciuri.

Mai mult decat atat, amintirile din Italia sunt mai degraba unele de vise rele: cinci infrangeri in ultimele noua meciuri disputate in Cizma.

Napoli e mare favorita sa inscrie cel putin un gol, iar statisticile ultimelor meciuri incurajeaza o astfel de ipoteza. Echipa italiana a marcat cel putin doua goluri in sapte din ultimele zece meciuri disputate in toate competitiile.

De cealalta parte, Arsenal a incasat gol in 11 din ultimele 13 meciuri in toate intrecerile, astfel ca ne asteptam la cel putin un gol in poarta londonezilor. Cota la pariuri e una buna in acest sens: 1.54!

Echipele probabile

Napoli: Meret; Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Rui; Callejon, Allan, Ruiz, Zielinski; Insigne, Milik. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Arsenal: Cech; Sokratis, Koscielny, Monreal; Maitland-Niles, Xhaka, Guendouzi, Kolasinac; Ramsey, Ozil; Lacazette. Antrenor: Unai Emery.



Napoli si Arsenal, derby-ul returului in sferturile Europa League