Efortuna Sport

Napoli – PSG, un meci cat o finala in Grupa C a Ligii Campionilor

Sursă foto: twitter.com/

Returul dintre Napoli si Paris Saint-Germain se anunta unul incins din toate punctele de vedere dupa un 2-2 pe Parc des Princes smuls in extremis de campioana Frantei cu gol in minutul 90.

Napoli a condus de doua ori la Paris si la final a vazut cum ii scapa victoria printre degete. Un meci in care Carlo Ancelotti, tehnician al Parisului intre 2011 si 2013, i-a dat o adevarata lectie tactica lui Thomas Tuchel, mai tanarul sau omolog.

Statistica este nefavorabila lui PSG cand vine vorba de confruntarile cu echipele din Italia, liderul autoritar din Hexagon obtinand doar doua victorii in 19 confruntari.

Victorie Napoli
Egal
Victorie PSG

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Cum Liverpool porneste ca mare favorita la Belgrad cu Steaua Rosie, meciul dintre Napoli si PSG devine o adevarata finala pentru calificarea in optimile de finala.

La precedenta vizita facuta la Napoli, in Cupa UEFA sezonul 1992/93, Paris Saint-Germain s-a impus, cu 2-0, legendarul atacant liberian George Weah marcand ambele goluri.

Napoli a mai disputat un meci pana acum pe teren propriu in actualul sezon de Liga Campionilor si a surprins-o pe Liverpool cu un gol pe final de meci.

Echipa italiana a pierdut doua din ultimele patru meciuri europene disputate pe teren propriu, insa are doar patru infrangeri in ultimele 27 de meciuri acasa in competitiile continentale.

Napoli a castigat ultimele doua meciuri contra echipelor franceze pe San Paolo, cea mai recenta confruntare un 2-0 cu Nice sezonul trecut in playoff.

PSG a marcat de fiecare data in ultimele 19 meciuri din Liga Campionilor, competitie din care a fost eliminata in optimi in ultimele doua sezoane.

Victoria obtinuta in 1992 la Napoli reprezinta singurul succes pentru PSG in cele noua vizite efectuate in Italia. In rest echipa franceza are trei remize si cinci infrangeri.

Echipele probabile

Napoli: Ospina; Maksimović, Albiol, Koulibaly, Mário Rui; Callejón, Allan, Hamšík, Ruiz; Mertens, Insigne;

Paris: Buffon; Marquinhos, Thiago Silva, Kimpembé; Meunier, Draxler, Verratti, Bernat; Neymar, Cavani, Mbappé.



Napoli – PSG, un meci cat o finala in Grupa C a Ligii Campionilor