Efortuna Sport

Murray, mare favorit in finala cu Verdasco de la Dubai

Sursă foto: twitter.com

Liderul mondial Andy Murray s-a calificat cu sansa in finala turneului ATP 500 de la Dubai, dotat cu premii totale in valoare de 2.5 milioane de dolari, unde il va intalni pe spaniolul Fernando Verdasco.

Spunem cu sansa pentru ca in sferturi jucatorul britanic a disputat un tie-break faraonic prin proportiile scorului in fata neamtului Philip Kohlschreiber, castigat cu un neverosimil 20-18.

Dupa acel set al doilea prin care forta intrarea in decisiv Murray n-a mai avut nicio problema si s-a descatusat castigand meciul cu un categoric 6-1 in al treilea set.

A urmat victoria din semifinale in fata francezului Lucas Pouille, cu 7-5, 6-1, si Murray a ajuns sa joace pentru a doua oara cu trofeul pe masa la Dubai.

Murray a mai disputat finala din 2012 pe care o pierdea in doua seturi in fata lui Roger Federer

Pentru Murray este a doua finala din acest an dupa cea pierduta in chiar prima saptamana la Doha in fata lui Novak Djokovic.

De cealalta parte, Fernando Verdasco este primul spaniol care ajunge in ultimul act de la Dubai dupa David Ferrar in 2009 si ar fi primul campion din Emirate in ultimii 11 ani. Rafael Nadal in 2006 a fost ultimul spaniol care a triumfat la Dubai.

Ajuns pe locul 35 ATP, Verdasco n-a mai disputat o finala de la Bastad 2016, iar ultima oara cand a jucat un ultim act pe hard a fost in 2011 la San Jose, unde pierdea la Raonic. De altfel, Verdasco a castigat doar doua din cele sase finale disputate in cariera pe hard.

Predictie

Murray porneste ca mare favorit in fata lui Verdasco, insa spaniolul este capabil sa-i ia scotianului un set, asa cum s-a intamplat la ultima lor intalnire directa, in 2016 la Mastersul de la Paris-Bercy.

Cota oferita de Fortuna pentru o victorie a lui Murray cu 2-1 la seturi este de 4.33 si face cu ochiul oricarui pasionat de pariuri.

Murrary a castigat 12 din cele 14 confruntari cu Verdasco, iar ultima victorie a spaniolului dateaza de la Australian Open 2009.



Murray, mare favorit in finala cu Verdasco de la Dubai