Efortuna Sport

Manchester United - Saint-Etienne sau Pogba contra Pogba. Gazdele n-au pierdut niciodata acasa in fata francezilor

Sursă foto: twitter.com

Old Trafford gazduieste, joi seara de la 22:05, duelul dintre Manchester United si Saint-Etienne din saisprezecimile Europa League, un meci care ii va aduce fata in fata pe fratii Pogba, Paul si Florent.

Un duel la prima vedere dezechilibrat cu o favorita certa, Manchester United, echipa care n-a pierdut niciun meci pe teren propriu in grupe si are trei victorii din trei posibile cu golaveraj 9-1.

De cealalta parte, Saint-Etienne are nu mai putin de zece meciuri fara infrangere in cupele europene, iar in grupe a obtinut doua victorii si un egal pe teren strain. De fiecare data “verzii” au marcat in deplasare in cele trei meciuri amintite anterior (1-1 cu Mainz, 2-1 la Qabala si 3-2 cu Anderlecht).

Fortuna ofera o cota atractiva pentru gol marcat de Saint Etienne pe Old Trafford.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori in cupele europene, in sezonul 1977/78, cand Manchester United a eliminat-o pe Saint-Etienne, cu 3-1 la general, in primul tur al Cupei Cupelor. In Anglia a fost 2-0, dar meciul s-a jucat la Plymouth, la 200 km distanta de Manchester, din cauza violentelor dintre suporteri.

United n-a mai intalni o echipa franceza de sase ani, mai precis de la un 2-1 administrat acasa celor de la Olympique Marseille in optimile Ligii Campionilor.

Manchester United n-a pierdut niciodata in cele 12 meciuri disputate acasa impotriva echipelor franceze (9 victorii si 3 remize).

Ultima vizita a celor de la Saint-Etienne in Insula nu s-a terminat prea bine, echipa din Hexagon fiind invinsa de Ipswich Town, cu 3-1, in returul sferturilor Cupei UEFA din sezonul 1981/82.

Locul cinci in campionatul francez, Saint-Etienne a pierdut toate cele trei meciuri jucate pana acum in Anglia.

Pogba contra Pogba

Meciul de joi seara i-ar putea aduce fata in fata, pentru prima data in carierele lor, pe fratii Pogba, Paul de la United si Florent, aparator la Saint-Etienne.

Stiati ca…

Zlatan Ibrahimovic a marcat de 14 ori in 13 meciuri contra lui Saint-Etienne pe vremea cand evolua in Franta pentru Paris Saint Germain? Ei bine, da.  Fortuna ofera 

Saint-Etienne are 10 titluri cucerite in Franta, ultimul in 1981, si a disputat finala Cupei Campionilor Europeni in 1976.



Manchester United - Saint-Etienne sau Pogba contra Pogba. Gazdele n-au pierdut niciodata acasa in fata francezilor