Efortuna Sport

Manchester United – Arsenal, primul duel fara Ferguson sau Wenger dupa 82 de confruntari directe

Diferenta dintre cele doua echipe este de opt puncte inaintea meciului direct de pe Old Trafford, iar pentru Jose Mourinho si ai lui singura optiune luat in calcul este victoria.

Manchester United n-a mai castigat de trei etape in campionat, mai precis de la 2-1 pe terenul lui Bournemouth. Au urmat o infrangere in derby-ul local cu Manchester City (1-3) si doua remize la rand, 0-0 cu Crystal Palace acasa si 2-2 in deplasarea de la Southampton.

Arsenal traverseaza o perioada fasta, fara infrangere in ultimele cinci meciuri de campionat, interval in care trupa pregatita de Unai Emery a adunat trei egaluri si doua victorii in ultimele doua meciuri (2-1 la Bournemouth si spectaculosul 4-2 acasa cu Tottenham).

Victorie Manchester United
Egal
Victorie Arsenal

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

“Tunarii” au al doilea atac din Premier League, cu 32 de goluri marcate. Doar Manchester City a marcat mai multe goluri decat Arsenal in primele 14 etape (43 goluri).

Manchester United se numara printre echipele cu minus in ceea ce priveste golaverajul. Echipa lui Jose Mourinho a marcat doar 22 de goluri si a primit 23, in continuare fara o exprimare coerenta la nivelul intregii echipe.

Doua victorii, doua remize si o infrangere au inregistrat cei de la Manchester United in ultimele cinci meciuri pe teren propriu si au primit gol in patru din aceste confruntari.

Arsenal e a doua intr-un clasament al meciurilor disputate in deplasare, unde “tunarii” sunt neinvinsi, obtinand patru victorii si o remiza (2-2 cu Crystal Palace).

Mourinho nu a pierdut niciodata in fata lui Emery in cele cinci intalniri de pana acum, toate insa avand loc in fotbalul spaniol.

Meciul de miercuri seara e primul dupa 82 de confruntari directe in care pe banca uneia dintre formatii nu se vor afla Sir Alex Ferguson sau Arsene Wenger. 

Manchester United e neinvinsa in ultimele 11 meciuri pe teren propriu contra lui Arsenal in campionat. Din septembrie 2003 United a castigat de opt ori, iar alte trei meciuri s-au incheiat cu remiza.



Manchester United – Arsenal, primul duel fara Ferguson sau Wenger dupa 82 de confruntari directe