Efortuna Sport

Manchester City cauta revansa pe terenul lui Lyon. Reusesc francezii a doua minune?

Olympique Lyon a furnizat prima surpriza din actuala editie a Ligii Campionilor, cand in meciul tur a invins-o pe Manchester City, cu 2-1, in chiar prima etapa a Ligii Campionilor.

De la acel pas gresit Manchester City a castigat urmatoarele trei meciuri programate si a ajuns la conducerea Grupei F, cu 9 puncte si un golaveraj impresionant (12-3).

“Cetatenii” au cel mai bun atac din Liga Campionilor, cu 12 goluri marcate, si una dintre cele mai solide apararii, cu doar trei goluri incasate.

Victorie Lyon
Egal
Victorie Man.City

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Lyon n-a mai batut pe nimeni in competitia europeana de la 2-1 in deplasare cu City si a inregistrat doar trei remize cu multe goluri: de doua ori 2-2 si un 3-3 spectaculos in deplasare cu Hoffenheim.

Calculele inaintea acestui meci sunt simple in ceea ce priveste calificarea in optimile de finala. City se califica chiar si in eventualitatea unei remize, iar un succes le asiguar campionilor Angliei castigarea grupei. Lyon se califica printr-o victorie, dar si cu un egal prin jocul rezultatelor.

Manchester City a mai vizitat Hexagonul de doua ori pana acum. In sezonul 2015/16 a remizat cu Paris Saint-Germain, scor 2-2, intr-o confruntare din sferturile de finala, pentru ca la ultima prezenta dincoace de Canalul Manecii sa piarda cu 3-1 pe terenul lui AS Monaco, in Principat, intr-o disputa din optimile de finala ale sezonului 2016/17.

O singura infrangere a suferit Lyon pe teren propriu in fata echipelor din Anglia in zece confruntari, un 0-1 cu Arsenal in februarie 2001.

Echipele probabile

Lyon: Lopes; Denayer, Marcelo, Morel; Rafael, Ndombele, Tousart, Aouar, Mendy; Fekir, Depay;

Man. City: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Zinchenko; Foden, Fernandinho, Delph; Mahrez, Agüero, Sané.



Manchester City cauta revansa pe terenul lui Lyon. Reusesc francezii a doua minune?