Efortuna Sport

Liverpool - Tottenham, duel cu implicatii la titlu in Premier League

Sursă foto: twitter.com

Despartite de patru puncte in clasament, Liverpool si Tottenham nu au decat varianta victoriei pentru a mai spera la titlul din acest sezon, in conditiile in care Chelsea pare cel putin pentru moment desprinsa din pluton.

Desi sta mai rau in clasament, pe cinci la patru puncte distanta, Liverpool este neinvinsa in ultimele noua confruntari cu Tottenham in campionat si cupele nationale, castigand sase dintre aceste dispute.

Cu toate acestea, ultimele trei meciuri disputate de cele doua in Premier League s-au incheiat la egalitate.

Liverpool e favorita pentru victorie la Fortuna cu o cota de 2.35

Doar un singur meci a pierdut Liverpool pe teren propriu din ultimele 22 de confruntari cu Tottenham. In acest interval “cormoranii” au adunat 14 victorii si 7 infrangeri.

Liverpool are un inceput de 2017 dezastruos, cu o singura victorie in cele zece meciuri disputate in toate competitiile. 

Echipa lui Jurgen Klopp n-a mai castigat in campionat de la 1-0 acasa cu Manchester City in 31 decembrie. Trei remize si doua infrangeri au inregistrat cormoranii de atunci in Premier League.

Ultima oara cand Liverpool nu a reusit vreo victorie in primele sase meciuri ale anului s-a intamplat in 1954, cand echipa din orasul Beatles au si retrogradat din prima liga.

De cealalta parte, Tottenham ocupa locul doi in clasament si este pentru moment principala urmaritoare a liderului Chelsea. Cu 50 de puncte in 24 de meciuri echipa lui Mauricio Pochettino a egalat cel mai bun record pentru acest moment al sezonului. Doar in 1960/61 cei de la Tottenham au avut un sezon mai bun.

Spurs este neinvinsa in ultimele 11 meciuri in toate competitiile, castigand 9 din acest dispute. Doar sapte goluri din actiune au primit cei de la Tottenham in acest sezon de Premier League, insa pe Anfield Road vor lipsi fundasii Danny Rose si Jan Vertonghen.



Liverpool - Tottenham, duel cu implicatii la titlu in Premier League