Efortuna Sport

Juventus – Barcelona, reeditarea finalei din 2015

Faza sferturilor Champions League debuteaza in forta cu un meci cat o finala intre Juventus Torino si FC Barcelona.

Cele doua echipa s-au intalnit de sapte ori pana acum, ultima data cu trofeul pe masa la Berlin in urma cu doi, cand Barcelona s-a impus, cu 3-1, dupa ce la un moment dat fusese 1-1.

Juventus este o echipa feroce pe teren propriu, unde nu a mai pierdut de 21 de meciuri in cupele europene. In tot acest interval, bianconeri au inregistrat 12 victorii si 9 remize.

Fortuna ofera o cota de 3.30 pentru o remiza in meciul de marti seara.

Aceasta va fi a patra dubla intre cele doua formatii, iar pana acum Barcelona nu a castigat niciodata la Torino in precedentele trei ocazii.

In 1986 si 2003 la Torino s-a inregistrat de fiecare data 1-1, iar in 1991 Juventus a obtinut singura victorie pe teren propriu in fata Barcelonei, un 1-0 adus de legendarul Roberto Baggio.

O singura data Juventus a obtinut calificarea in precedentele trei duble cu Barcelona, in urma cu 14 ani. Dupa un 1-1 la Torino echipa piemonteza s-a impus cu 2-1 dupa prelungiri pe Nou Camp printr-un gol marcat de Zalayeta in minutul 114. Juventus se califica atunci in semifinalele Ligii Campionilor.

Revenind la meciul de marti seara, trebuie spus ca Luis Enrique nu va putea conta pe mijlocasul Sergio Busquets, accidentat.

Barcelona este prezenta pentru al zecelea sezon consecutiv in sferturile Ligii Campionilor (record), dupa fabuloasa revenire cu Paris Saint Germain in optimi, acel 6-1 de poveste inregistrat dupa 0-4 in prima mansa in deplasare.

Pont

Barcelona a pierdut doua din ultimele trei meciuri disputate in deplasare in Liga Campionilor si au castigat doar patru din ultimele zece meciuri jucate afara in competitia continentala.

Partida va fi arbitrata de o brigada din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru.



Juventus – Barcelona, reeditarea finalei din 2015