Efortuna Sport

Germania - Anglia, avancronica celui mai tare amical al zilei

Sursă foto: twitter.com/MatsHummels

Saptamana intalnirilor la nivel de nationale debuteaza in forta cu un amical de top intre Germania si Anglia, partida programata miercuris eara pe Signal Iduna Park din Dortmund.

Anglia a revenit de la 0-2 si a castigat cu 3-2 ultima intalnire cu Germania, in martie 2016 la Berlin, intr-o partida in care Jamie Vardy si Eric Dier au marcat primele lor goluri in tricoul nationalei Albionului. In acel meci Germania a avut o eficienta uimitoare marcand doua goluri cu cele doua suturi pe poarta avute tot meciul.

Fortuna ofera o cota de 1.72 pentru victoria Germaniei in acest amical.
 
Germania a pierdut ultimele trei meciuri pe teren propriu contra Angliei, 1-5 in 2001, 1-2 in 2008 si 2-3 in 2016, insa din 1966 n-a mai pierdut doua meciuri la rand contra rivalei istorice de peste Canalul Manecii. Intre 1935 si 1966 nemtii au pierdut nu mai putin de sapte meciuri la rand in fata englezilor, cinci dintre aceste partide in perioada 1954-1966 sub titulatura Germaniei Federale.
 
In alta ordine de idei, Anglia a primit de fiecare data gol in ultimele sapte confruntari cu Germania, insa are o singura infrangere in deplasare in precedentele 16 meciuri internationale, contra Spaniei in noiembrie 2015. De atunci englezii au obtinut 9 victorii si 6 remize.
 
Germania a pierdut o singura data in cele 18 meciuri pe care le-a disputat la Dortmund. S-a intamplat contra Italiei la Cupa Mondiala din 2006, cand Squadra Azzurra avea sa castige marele trofeu. In rest, Germania are 15 victorii si doua remize pe Signal Iduna Park.

Retragere

Meciul de miercuri seara va fi ultima partida pentru Lukas Podolski in nationala Germaniei, jucatorul de 31 ani urmand a imbraca pentru a 130-a si ultima oara tricoul nationalei tarii sale. 

Absenti

Anglia nu va putea miza pe Wayne Rooney, Harry Kane, Daniel Sturridge si Phil Jones, toti accidentati, in timp ce Raheem Sterling este incert. In aceste conditii selectionerul Gareth Southgate ii va avea la dispozitie in avanposturi pe Jermain Defoe, Jamie Vardy si Marcus Rashford.
 
Din echipa Germaniei vor absenta Mesut Ozil, Julian Draxler, Mario Gomez si Manuel Neuer, toti accidentati.



Germania - Anglia, avancronica celui mai tare amical al zilei