Efortuna Sport

Genk - Astra si amanuntul care ii da frisoane lui Sumudica

Sursă foto: twitter.com

Genk si Astra se dueleaza, joi seara, pentru un loc in optimile Europa League, faza a competitiei unde fiecare dintre cele doua echipe ar ajunge in premiera.

Echipa belgiana porneste cu prima sansa prim prisma rezultatului de egalitate obtinut la Giurgiu (2-2), insa Marius Sumudica promite un fotbal ofensiv pentru realizarea a ceea ce numeste un nou miracol.

Genk are o linie de palmares impresionanta in acest sezon pe teren propriu in cupele europene, cu sase victorii din tot atatea meciuri. Mai mult decat atat, echipa belgiana a primit un singur gol in fata propriilor suporteri.

Ne asteptam la un meci ofensiv in care ambele echipe vor marca, iar Fortuna ofera o cota de 1.85 pentru un astfel de pariu.

Va reusi Astra sa intrerupa seria in fata unui stadion ostil, pe o vreme capricioasa si cu un arbitru olandez de 30 ani contestat de Sumudica inaintea partidei?

Recunoscut pentru felul in care reuseste sa-si mobilizeze jucatorii inaintea meciurilor cu mare miza, Sumudica s-a dovedit pana acum in acest sezon un strateg desavarsit in meciurile din deplasare.

Cu exceptia infrangerilor de la Copenhaga si de la Roma, Astra n-a mai pierdut niciun meci pe teren strain castigand la Londra cu West Ham in playoff (1-0), la Plzen si Viena cu acelasi scor (2-1).

Genk este prezenta pentru a treia oara in 16-imi si niciodata n-a reusit sa treaca de aceasta faza a competitiei in Europa League, in timp ce Astra se afla la cea mai buna performanta europeana in a patra participare din istorie.

Stiati ca…

Albert Stuivenberg, antrenorul lui Genk numit in luna decembrie la echipa, a fost secundul lui Louis van Gaal la Manchester United intre 2014 si 2016?

Arbitru

In varsta de 30 ani, olandezul Serdar Gozubuyuk a mai condus pana acum 14 meciuri in Europa League si alte 35 la nivel UEFA. 

Acesta a arbitrat-o pe Steaua in iulie 2014 la meciul din deplasare cu norvegienii de la Stromsgodset din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Echipa noastra s-a impus cu 1-0.



Genk - Astra si amanuntul care ii da frisoane lui Sumudica