Efortuna Sport

FCSB - Rapid Viena: Totul pentru calificare!

Sursă foto: twitter.com/skrapid

Dupa 3-1 pentru Rapid Viena in meciul tur si cele trei mari ocazii ratate de FCSB in minutul 90 pentru echipa lui Nicolae Dica returul de pe Arena Nationala este unul de totul sau nimic in actuala editie a cupelor europene.

Meciul tur a lasat impresia ca Rapid Viena nu este nici pe departe o sperietoare si ca FCSB ar putea obtine calificarea, dar pentru atingerea obiectivul apararea ros-albastrilor trebuie sa realizeze un meci fara eroare, ceea ce s-a intamplat mai rar in ultima perioada.

In ultimele cinci partide oficiale FCSB o singura data ros-albastrii au scapat fara gol primit, la victoria cu Sepsi Sf.Gheorghe de pe teren propriu.

Victorie FCSB
Egal
Victorie Rapid Viena

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Rapid Viena a venit la Bucuresti cu obiectivul declarat de a marca cel putin un gol, iar cheia partidei sta in doua aspecte: cat de repede va marca FCSB si cat de bine vor fi blocate contraatacurile gruparii austriece, care in tur le-au cosmaruri stelistilor.

FCSB nu va putea miza pe portarul titular Cristi Balgradean, accidentat in partida de campionat cu Viitorul, iar toti ochii vor fi atintiti asupra tanarului Andrei Vlad. Acesta s-a achitat bine de sarcini la Ovidiu, reusind o interventie decisiva la sutul lui Ianis Hagi pe care scria gol. S-ar fi facut 2-2 si FCSB ar fi avut viata grea cu Viitorul.

Vlad n-a mai aparat in cupele europene de la returul cu Lazio, cand a incasat cinci goluri pe Olimpico. A fost meciul care l-a convins pe patronul ros-albastrilor sa caute de urgenta o solutie pentru poarta, iar Balgradean era adus direct din vacanta.

Rapid Viena a ajuns la Bucuresti dupa 2-1 in campionat cu Wacker Innsbruck, un alt meci in care formatia din capitala Austriei a marcat devreme, in prima parte a meciului, confirmand statistica.

Pana la meciul tur FCSB pierduse o singura data in confruntarile cu formatiile austriece, mai precis in fata celor de la Austria Viena, in turul preliminar al Cupei Campionilor Europeni din sezonul 1961/62, scor 0-2. 

La precedentele doua vizite in Romania echipa Rapid Viena a plecat fara victorie: 1-3 cu Rapid Bucuresti in 8 noiembrie 1972 si 0-0 cu Petrolul Ploiesti in 28 septembrie 1995.

Echipele probabile

FCSB: Vlad - Benzar, Bălașa, Planic, Stan - Pintilii, Filip - Roman, Fl. Tănase, Teixeira - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică;

Rapid Viena: Strebinger - Auer, Hofmann, Barac, Potzmann - Malicsek, Schwab - Murg, Ivan, Knasmullner - Alar.Antrenor: Goran Djuricin.



FCSB - Rapid Viena: Totul pentru calificare!