Efortuna Sport

Duelul titanilor elvetieni in sferturi la Roland Garros. Stan sau Roger in careul de asi?

Sursă foto: twitter.com

Sferturile de finala de la Roland Garros programeaza, printre altele, si duelul mult asteptat dintre cei mai reprezentativi jucatori ai Elvetiei, Roger Federer si Stan Wawrinka.

Federer ocupa locul trei in ierarhia mondial, in timp ce Wawrinka se afla in prezent pe pozitia a 24-a in lume. Insa, in meciul programat marti pe Chatrier, clasamentul mondial va conta prea putin.

De 27 de ori s-au mai intalnit pana acum Federer si Wawrinka, palmaresul fiind net favoarbil lui Roger (24-3), cu mentiunea ca toate victoriile lui Stan au fost obtinute pe zgura, suprafata pe care se joaca la Roland Garros.

Cotele meciului Wawrinka - Federer la FORTUNA
3.20 1.39
Victorie Wawrinka Victorie Federer

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Ultima oara cei doi s-au duelat anul acesta la Indian Wells, pe hard, unde Federer a castigat in doua seturi, cu 6-3, 6-4, intr-un meci din turul al treilea.

Va fi a opta confruntare intre Federer si Wawrinka la un turneu de Mare Slem si a patra oara la Roland Garros. Utima oara, in 2015, Wawrinka a triumfat in fata lui Federer pe zgura pariziana, cu 6-4, 6-3, 7-6.

De retinut ca o singura data in istoria confruntarilor directe cei Federer si Wawrinka au jucat cinci seturi, in 2017 la Australian Open. A castigat Federer.

Federer n-a pierdut niciun set pana in sferturi anul acest la Roland Garros si are o singura infrangere pe zgura in noua meciuri disputate, contra lui Dominic Thiem la Madrid.

Wawrinka a trecut la mare lupta in optimi de grecul Stepanos Tsitsipas, cu 8-6 in decisiv.



Duelul titanilor elvetieni in sferturi la Roland Garros. Stan sau Roger in careul de asi?