Efortuna Sport

Drumul Romaniei spre EURO 2020 trece prin Oslo. Totul despre meciul cu Norvegia

Sursă foto: twitter.com/hai_romania/

Sperantele Romaniei de a ajunge la EURO 2020 se leaga si de meciul programat, vineri seara, contra Norvegiei la Oslo.

Victorie Norvegia
Egal
Victorie Romania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Un meci pe care tricolorii l-au bifat inca de la stabilirea tintarului Grupei F de calificare ca unul din care trebuie sa obtinem punct sau puncte.

Romania a debutat in preliminariile EURO 2020 cu o deplasare in Suedia, meci pe care l-am pierdut, cu 2-1, in urma a doua erori majore in defensiva. Un meci cu doua reprize diferite ca exprimare a jucatorilor Romaniei pe teren si dupa care toti cei implicati, jucatori si suporteri, au ramas cu convingerea ca putea fi obtinut mai mult.

Primele puncte pentru Romania au fost obtinute pe teren propriu contra modestei Feroe, scor 4-1, rezultat in urma caruia tricolorii abordeaza meciul cu Norvegia la doua puncte in fata nordicilor.

Aceasta dupa ce Norvegia a acumulat un singur punct in primele doua etape. Scandinavii au debutat cu o infrangere la limita in Spania (1-2), meci castigat de iberici greu dintr-un penalty in minutul 71, dupa care a urmat un egal interzis cardiacilor, 3-3 pe teren propriu cu Suedia. Ultimele doua goluri au fost marcate dupa minutul 90.

Intalniri directe

Norvegia si Romania s-au mai intalnit pana acum de 11 ori, istoria confruntarilor directe debutand in 1955 printr-un amical.Romania a castigat patru dintre meciuri, cinci partide s-au incheiat la egalitate, in doua randuri impunandu-se Norvegia.

Prima victorie a Norvegiei a venit abia in 1991, un 1-0 intr-un amical. Romania n-a mai castigat din iunie 1986, cand tricolorii s-au impus cu 3-1 de asemenea intr-un amica.

11 iunie 2003 este data ultimului meci intre Romania si Norvegia. O partida din preliminariile EUROO 2004 disputata la Oslo si incheiata la egalitate, scor 1-1. Un rezultat care a cantarit mult in ratarea calificarii tricolorilor la turneul final.

De altfel, doar patru meciuri oficiale au fost pana acum intre Romania si Norvegia. Fiecare echipa a castigat cate un meci, alte doua partide terminandu-se remiza.

Arbitru

Meciul de la Oslo va fi arbitrat de o brigada din Rusia, cu Serghei Karasev (38 ani) la centru. Acesta a mai fluierat Romania in doua randuri: 2-0 cu Luxemburg in preliminariile EURO 2012 si 1-1 cu Elvetia la turneul final al EURO 2016.



Drumul Romaniei spre EURO 2020 trece prin Oslo. Totul despre meciul cu Norvegia