Efortuna Sport

Dinamo n-a mai invins-o pe Astra acasa de patru ani. Totul despre duelul de vineri seara

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Reluarea campionatului de Liga 1 propune in deschiderea etapei a 8-a duelul dintre Dinamo si Astra, doua dintre echipele care propun un fotbal antrenant.

Dinamo are procentaj de suta la suta in acest sezon pe teren propriu: trei victorii din tot atatea partide pentru echipa antrenata de Florin Bratu.

“Cainii” au primit gol in doua din cele trei meciuri de acasa, ambele castigate cu acelasi scor 2-1 contra celor de la Voluntari si Hermannstadt. Exceptie face victoria cu 1-0 obtinuta in fata Viitorului.

Victorie Dinamo
Egal
Victorie Astra

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

In schimb, de afara, Dinamo n-a adus decat un punct si acela in derby-ul etern cu FCSB.

Pentru Dinamo intreruperea campionatul a servit drept sunetul gongului pentru un pugilist aflat in corzi, daca ne amintim de infrangerea suferita in deplasare cu U Craiova 1948 CS, scor 0-3.

Dinamo si-a completat intre timp lotul cu un atacant si un fundas, ambii de peste hotare adusi pe filiera Ana-Maria Prodan, dar nici Astra nu s-a dovedit mai prejos.

Singura echipa inca neinvinsa in actualul sezon competitional a schimbat antrenorul, readucandu-l la echipa pe Gheorghe Multescu in locul mai tanarului Marius Maldarasanu. O mutare surprinzatoare care ramane de vazut ce efecte va genera in viitorul apropiat.

Astra este neinvinsa in deplasare in actualul sezon, acumuland cinci puncte din noua posibile dupa 1-1 cu Poli iasi si FC Botosani, respectiv 3-0 cu Concordia Chiajna.

Ultimele doua meciuri disputate la Bucuresti intre Dinamo si Astra s-au incheiat cu acelasi scor, 1-1. Altfel spus, ultimele trei confruntari in Capitala s-au incheiat la egalitate.

Dinamo n-a mai invins-o pe Astra acasa din 20 aprilie 2014 (2-0). Acelasi scor s-a inregistrat si la ultima confruntare directa, pe 24 februarie 2018, in conditii de iarna, dar un rezultat in favoarea giurgiuvenilor. In urma acelei infrangeri Dinamo rata oficial intrarea in playoff si Vasile Miriuta era inlocuit cu Florin Bratu, actualul antrenor.



Dinamo n-a mai invins-o pe Astra acasa de patru ani. Totul despre duelul de vineri seara