Efortuna Sport

Derby in Italia: Juventus contra Milan si impresionanta linie de clasament a gazdelor

Sursă foto: twitter.com

Etapa a 28-a din Serie A incepe cu duelul stelar dintre campioana Juventus Torino si AC Milan, echipa aflata in cautarea gloriei pierdute.

Interesant este ca aceasta va fi a sase intalnire intre cele doua echipe in ultimele 11 luni. Ultima oara s-a impus Juventus, cu 2-1, intr-un meci disputat in ianuarie, in sferturile Cupei Italiei.

Anterior Milan castigase in campionat pe teren propriu si Supercupa Italiei la loviturile de departajare, dupa ce sezonul precedent Juventus se impusese cu 2-1 in campionat pe San Siro si transase in prelungiri finala Cupei Italiei.

Rivalitatea celor doua cluburi nu mai are nevoie de nicio prezentare, duelurile interne culminand cu finala Ligii Campionilor din 2003, meci castigat de AC Milan pe Old Trafford din Manchester.

Pentru Juventus duelul de vineri seara reprezinta ultima oportunitate de a regla jocul inaintea returului cu FC Porto din optimile Ligii Campionilor, in timp ce Milan pandeste revenirea in cupele europene. In prezent echipa lombarda ocupa locul sapte in clasament la 17 puncte de liderul Juventus.

Cele doua echipe n-au pierdut niciunul din ultimele cinci meciuri, inregistrand fiecare cate patru victorii si o remiza. Juventus are o linie de clasament perfecta pe teren propriu in acest sezon, cu 14 meciuri castigate din tot atatea disputate. Doar sapte goluri a primit Batrana Doamna in propriul fief. De la un 1-1 cu Frosinone in 23 septembrie 2015 Juventus a castigat toate meciurile de acasa in Serie A.

Milan are sase victorii, trei remize si patru infrangeri pe teren strain in acest sezon, si n-a mai pierdut afara de trei meciuri, mai precis de la 1-2 la Udine in 29 ianuarie. Au urmat un 1-0 la Bologna in dubla inferioritate numerica, 1-1 cu Lazio si 1-0 la Sassuolo.

Milan a pierdut ultimele cinci vizite la Torino, reusind sa marcheze doar de doua ori de la victoria 1-0 din martie 2011 cu unul dintre putinele goluri marcate de Gennaro Gattusso. Ultima remiza intre cele doua echipe la Torino dateaza din martie 2006.

Pont

Ambele echipe vor marca in acest meci pentru o cota la Fortuna de 1.95

Echipele probabile

Juventus: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Barzagli, Alex Sandro; Khedira, Pjanic; Pjaca, Dybala, Mandzukic; Higuain;

Milan: Donnarumma; De Sciglio, Romagnoli, Paletta, Vangioni; Sosa, Locatelli, Kucka; Ocampos, Bacca, Deulofeu



Derby in Italia: Juventus contra Milan si impresionanta linie de clasament a gazdelor