Efortuna Sport

CFR Cluj – Steaua, duelul intre cel mai bun atac si cea mai solida aparare

Duminica seara de la 20:00 se joaca in Gruia derby-ul dintre CFR Cluj si Steaua, un duel cu o traditie de sapte decenii ajuns la episodul cu numarul 44.

CFR Cluj a avut evolutii si rezultate foarte bune in meciurile amicale, fiind una dintre cele mai in forma echipe din Liga 1 in pauza competitionala.

Echipa pregatita de Vasile Miriuta a pierdut un singur meci pe teren propriu in ultimele 20 disputate in Liga 1, un 0-1 cu Pandurii pe 28 noiembrie 2016. In rest CFR-ul a inregistrat 11 succese si opt remize.

De cealalta parte, Steaua a castigat un singur amical in cantonamentul din Antalya, insa antrenorul Laurentiu Reghecampf sustine ca nu este interesat de rezultatele din partidele fara miza.

Fortuna propune o cota de 2.00 ca ambele echipe vor marca in meciul de duminica seara.

In campionat, ros-albastrii au pierdut ultimele trei meciuri disputate in deplasare (0-1 Concordia, 1-3 Dinamo, 0-1 Astra), o serie negativa pe care Steaua n-a mai experimentat-o din toamna anului 2010.

Meciul din Gruia propune un duel interesant intre cea mai ofensiva echipa din Liga 1, CFR Cluj, cu 34 de goluri, si echipa cu cea mai solida aparare, Steaua, doar 16 goluri primite.

Statistica oferita de LPF inaintea acestui duel mai arata un amanunt interesant. Se dueleaza echipa cu cele mai multe atacuri pozitionale, Steaua, cu echipa care a inregistrat cele mai multe contraatacuri pe meci, CFR Cluj.

Intalniri directe

CFR Cluj si Steaua se intalnesc a 44-a oara in campionat, dupa ce primul duel se pierde in negura timpului, pe 16 noiembrie 1947.

Clujenii s-au impus pana acum de 11 ori, 13 meciuri s-au incheiat la egalitate, iar de 19 ori a castigat Steaua.



CFR Cluj – Steaua, duelul intre cel mai bun atac si cea mai solida aparare