Efortuna Sport

Bayern – Real, un clasic al fotbalului european

Miercuri seara vom fi martorii celei de-a 23-a intalniri intre Bayern Munchen si Real Madrid, doua dintre formatiile etalon ale fotbalului european.

Bayern a invins-o de 11 ori pe Real Madrid in istorie, iar 9 dintre aceste victorii au fost obtinute pe teren propriu, ceea ce reprezinta un bun indicator pentru meciul de marti seara.

Fortuna ofera o cota de 1.66 pentru victoria celor de la Bayern Munchen.

Cu toate acestea, fanii bavarezi inca au proaspata in memoria infrangerea categorica suferita in urma cu trei ani chiar pe teren propriu, scor 0-4, in mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor. Sergio Ramos si Cristiano Ronaldo marcau atunci cate o dubla. La pauza tabela arata un neverosimil 0-3.

Real Madrid nu are o istorie prea bogata in deplasarile din Germania. In cele 30 de vizite anterioare pe pamant german, Real Madrid n-a reusit decat patru victorii si alte sapte remize. In rest a pierdut nu mai putin de 19 meciuri.

La Munchen echipa bavareza a castigat 9 meciuri contra Realului, o alta partida s-a incheiat la egalitate si singura victorie a oaspetilor ramane acel 4-0 la care am facut referire mai sus.

Echipele probabile

Bayern: Neuer; Lahm, Javi Martínez, Boateng, Alaba; Vidal, Alonso, Thiago; Robben, Lewandowski, Ribéry.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Bale, Benzema, Ronaldo.

De la gazde va lipsi fundasul Hummels, cu probleme la glezna, in timp ce din tabara Realului vor absenta aparatorii centrali Pepe si Varane, de asemenea accidentati.

Cei doi antrenori se reintalnesc in tabere diferite, dupa ce in 2014 Carlo Ancelotti aducea al zecelea trofeu al Ligii Campionilor pentru Real Madrid avandu-l ca secund pe Zinedine Zidane, actualul tehnician al echipei spaniole.

Record

Bayern Munchen este prezenta pentru a 16-a oara in sferturile Ligii Campionilor. Nicio alta echipa nu a atins aceasta performanta. Real Madrid si FC Barcelona urmeaza in ierarhie cu 15 prezente.

Neinvinsa in acest sezon de Liga Campionilor, Real Madrid atinge faza sferturilor pentru al saptelea an consecutiv.

Arbitru

Meciul va fi condus de o brigada de arbitri din Italia, cu Nicola Rizzoli la centru.



Bayern – Real, un clasic al fotbalului european