Efortuna Sport

Avancronica meciului Uruguay - Rusia

Sursă foto: twitter.com/uruguay

Grupa A isi cunoaste echipele calificate in optimi, dar Uruguay si Rusia lupta pentru prima pozitie.

Cu sase puncte din tot atatea posibile, cele doua echipe au de evitat Portugalia sau Spania din Grupa B, asta daca nu produce Iranul o mare surpriza.

Rusia isi permita luxul de a face meci egal cu Uruguay, situatie in care ar castiga grupa la golaveraj (plus cinci in favoarea gazdelor Cupei Mondiale).

Victorie Uruguay
Egal
Victorie Rusia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

De la uruguayeni va lipsi fundasul Jose Gimenez, accidentat, cel care a adus victoria cu Egipt in minutul 89. Rusia nu poate conta in continuare pe Alan Dzagoev, jucator accidentat in partida inaugurala contra Arabiei Saudite.

Ultimele trei gazde europene ale Cupei Mondiale si-au castigat grupele din care au facut parte, asa ca rusii au un motiv in plus sa traga tare in meciul de luni dupa-amiaza.

Singura victorie a Uruguayului in fata rusilor a avut loc la Cupa Mondiala din 1970 dupa un gol marcat in minutul 117.

Uruguay a castigat ultimele doua meciuri impotriva echipelor europene, dupa ce nu castigase niciunul din precedentele 15 pana la Cupa Mondiala din 2014.

Portarul Fernando Muslera ar urma sa bifeze prezenta cu numarul 100 in nationala si ar deveni al saptelea jucator din istoria Uruguayului care atinge acest etalon.

Pentru Uruguay ziua de 25 iuni nu aduce amintiri prea placute, in 1990 echipa sud-americana fiind eliminata de Italia in optimile Mondialului din Cizma.

Echipele probabile

Uruguay: Fernando Muslera; Martin Caceres, Jose Gimenez, Diego Godin, Diego Laxalt; Carlos Sanchez, Lucas Torreira, Rodrigo Bentancur, Giorgian De Arrascaeta; Luis Suarez, Edinson Cavani.

Rusia: Igor Akinfeev; Mario Fernandes, Ilya Kutepov, Sergey Ignashevich, Yuri Zhirkov; Roman Zobnin, Yuri Gazinksy; Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev; Artem Dzyuba.



Avancronica meciului Uruguay - Rusia