Efortuna Sport

Uruguay si Franta deschid sferturile Cupei Mondial. Cat va cantari absenta lui Cavani?

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Faza sferturilor de finala la Cupa Mondiala debuteaza cu un duel stelar intre Uruguay si Franta, doua dintre echipele care au cucerit trofeul in istorie.

Ambele echipe care se intalnesc la Nijni Novgorod au impresionat pana acum. Uruguay a castigat toate cele patru meciuri disputate pana in aceasta faza a competitiei si a primit un singur gol, in optimi cu Portugalia.

Victorie Uruguay
Egal
Victorie Franta

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

De cealalta parte, Franta a impresionat in meciul cu Argentina din optimi, pe care "cocosii" l-au castigat cu un entuziasmant 4-3, un meci care l-a avut in prim plan pe Kylian Mbappe, marcatorul a doua goluri.

Tot doua goluri a inscris si Edison Cavani in victoria Uruguayului cu Portugalia, dar cel supranumit El Matador este incert pentru meciul cu Franta din cauza unei accidentari. Christian Stuani este favorit sa-i ia locul lui Cavani alaturi de Luis Suarez in linia de atac a formulei 4-4-2.

Francezii sunt neinvinsi in ultimele opt meciuri disputate la Cupa Mondiala contra echipelor sud-americane, dar selectionerul Didier Deschamps si-a exprimat ingrijorarea fata de posibilitatea ca echipa adversa sa marcheze. Uruguay este recunoscuta pentru jocul pragmatic care aminteste de marea absenta Italia.

Uruguay si Franta se intalnesc pentru a patra oara la Cupa Mondiala, dar va fi prima confruntare in faza eliminatorie. Ultimele doua confruntari s-au incheiat la egalitate, scor 0-0, in grupe (2002 si 2010). Uruguay a invins Franta, cu 2-1, in 1966.

In iunie 2013, Uruguay a castigat ultima intalnire cu Franta, la Montevideo, cu 1-0. Luis Suarez a punctat in acel amical.

Singura victorie a Frantei dateaza din august 1985, la Paris, cand "cocosii" au dispus de Uruguay, cu 2-0.

Echipele probabile

Uruguay: Fernando Muslera; Martin Caceres, Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Diego Laxalt; Nahitan Nandez, Lucas Torreira, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur, Luis Suarez, Edinson Cavani/Cristhian Stuani;

Franta: Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez; N’Golo Kante, Paul Pogba; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Corentin Tolisso; Olivier Giroud.



Uruguay si Franta deschid sferturile Cupei Mondial. Cat va cantari absenta lui Cavani?