Efortuna Sport

Avancronica meciului Tunisia – Anglia

Sursă foto: twitter.com/england

Meciul zilei de luni la Cupa Mondiala se dispua la Volgograd intre Tunisia si Anglia, o partida din Grupa G a turneului final.

Anglia porneste cu prima sansa si are o cota buna pentru victorie, dar primele surprize au aparut deja la Cupa Mondiala si singura selectionata cu jucatori doar din campionatul intern este pusa in garda de pasii gresiti facuti pana acum de Argentina, Germania si Brazilia, cele trei mari favorite la castigarea trofeului.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori pana acum. In 1990 intr-un amical incheiat la egalitate, scor 1-1, si la Cupa Mondiala din 1998, cand Anglia invingea Tunisia, cu 2-0, intr-un meci disputat la Marsilia. Romania facea parte din grupa celor doua la momentul respectiv.

Victorie Tunisia
Egal
Victorie Anglia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

De la victoria obtinuta in 1978 contra Mexicului, scor 3-1, Tunisia n-a mai obtinut decat patru remize in ultimele 11 meciuri la Cupa Mondiala, printre acestea si un 1-1 cu Romania in 1998 la Paris pe Stade de France.

Ultima oara Tunisia a jucat la un turneu final Mondial in 2006, cand a obtinut un singur punct intr-o grupa cu Arabia Saudita, Spania si Ucraina.

Tunisia ocupa locul 21 in clasamentul FIFA, fiind echipa cel mai sus clasata dintre formatiile africane prezente la turneul final.

Anglia revine la Cupa Mondiala dupa un turneu final dezastruos in Brazilia 2014, cu un singur punct obtinut dupa 1-2 cu Italia, 1-2 cu Uruguay si 0-0 contra celor din Costa Rica.

Englezii n-au pierdut niciodata contra echipelor de pe continentul negru, inregistrand trei victorii si trei remize.

O singura data la ultimele cinci participari la Cupa Mondiala echipa Angliei a castigat grupa din care a facut parte, in 2006, cand obtinea sapte puncte.

De la titlul obtinut pe teren propriu in 1966 Anglia n-a mai ajuns niciodata mai sus de semifinale (1990).

Anglia n-a marcat mai mult de un gol in ultimele noua partide disputate la turneul final Mondial.



Avancronica meciului Tunisia – Anglia