Efortuna Sport

Avancronica meciului Spania - Anglia. Gazdele poti obtine calificarea cu o victorie

Meci cu miza importanta, luni seara, in Liga Natiunilor, intre Spania si Anglia, doua dintre fortele fotbalului european.

Spania are doua victorii din tot atatea meciuri sub conducerea noului selectioner Luis Enrique si cu un nou succes in meciul programat pe Benito Villamarin ibericii isi pot asigura matematic calificarea in semifinalele competitiei.

De cealalta parte, Anglia n-are alta victorie in afara victoriei pentru a ramane in cursa pentru primul loc, singurul care conteaza in ecuatia calificarii. Englezii au un singur punct dupa doua meciuri, punct obtinut pe terenul Croatiei (0-0) dupa un meci disputat cu portile inchise.

Victorie Spania
Egal
Victorie Anglia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Spania traverseaza o perioada de gratie cu Luis Enrique pe banca si pare renascuta dupa deceptia eliminarii in optimi la Cupa Mondiala. Ibericii au ajuns la 27 de meciuri consecutive fara infrangere dupa 4-1 contra Tarii Galilor intr-o partida amicala disputata in deplasare joia trecuta.

Englezii au ajuns la patru meciuri fara victorie si inca nu par a-si fi revenit dupa eliminarea suferita in semifinalele Cupei Mondiale din Rusia.

Spania si Anglia s-au mai intalnit de 11 ori pe pamant spaniol, echipa gazda impunandu-se de sase ori. De patru ori a castigat reprezentativa Albionului, iar un singur meci s-a incheiat la egalitate. Ultimele patru meciuri disputate in Spania au insemant si tot atatea victorii pentru iberici, cu un golaveraj de 6-0.

Ultima victorie a Angliei contra Spaniei dateaza din februarie 1987, cand Gary Lineker marca toate cele patru goluri intr-un succes urias, 4-2.

Spania este neinvinsa in ultimele 38 de meciuri oficiale pe teren propriu si ultima infrangere acasa dateaza din iunie 2003 in fata Greciei. De atunci au trecut 5609 zile!

Doar o partida din totalul de 26 disputate de cele doua nationale s-a incheiat fara goluri.

Anglia n-a marcat mai mult de un gol in ultimele cinci meciuri internationale.



Avancronica meciului Spania - Anglia. Gazdele poti obtine calificarea cu o victorie