Efortuna Sport

Avancronica meciului Serbia - Brazilia

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

O confruntare de cinci stele intre Serbia si Brazilia, intre "brazilienii" estului Europei, asa cum sunt cunoscuti sarbii in fotbalul mare, si adevaratii brazilieni,

"Miracolele sunt posibile. Cel care inzdrazneste, acela si reuseste", titreaza Sportszki Zurnal din Serbia. Tabloidul Blic ii indeamna pe sarbi sa scrie istorie: "Castigati astazi si scrieti istoria".

Un meci de totul sau nimic pentru sarbi contra lui Neymar si compania, dar si un test al adevarului pentru o Brazilie care s-a chinuit in primele doua meciuri. Egalul cu Elvetia si victoria obtinuta dupa minutul 90 contra celor din Costa Rica n-au convins pe nimeni.

Victorie Serbia
Egal
Victorie Brazilia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Pentru Sergej Milinkovic-Savic, cel mai bine cotat jucator sarb al momentului, meciul cu Brazilia are o conotatie speciala. In urma cu trei acesta facea parte din echipa Serbiei care invingea Brazilia in finala Cupei Mondiale U-20.

Este de asteptat ca Tite, selectionerul Braziliei, sa foloseasca acelasi 11 din meciul cu Costa Rica. Chiar daca are nu mai putin de sase jucatori avertizati si in prag de eliminare pentru meciul urmator, dar Mladen Krstajic ar putea incepe cu toti sase in teren. Este vorba de Ivanovic, Prijovic, Milivojevic, Mitrovic, Milinkovic-Savic si Matic.

Serbia si Brazilia s-au intalnit de patru ori la Cupa Mondiala. Cate o victorie de fiecare parte si doua remize s-au inregistrat. In total, de 19 ori s-au intalnit cele doua nationale, chiar daca in alte vremuri vorbeam de Iugoslavia. Doar de doua ori au pierdut brazilienii, iar sapte meciuri s-au terminat la egalitae.

Sub actuala titulatura Serbia a intalnit doar o singura data Brazilia, in iunie 2014, si a pierdut cu 1-0.

Echipele probabile

Serbia: Vladimir Stojkovic; Antonio Rukavina, Branislav Ivanovic, Dusko Tosic, Aleksandar Kolarov; Nemanja Matic, Luka Milivojevic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic, Filip Kostic; Aleksandar Mitrovic;

Brazilia: Alisson; Fagner, Miranda, Thiago Silva, Marcelo; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar; Gabriel Jesus.



Avancronica meciului Serbia - Brazilia