Efortuna Sport

Avancronica meciului Romania - Suedia

Sursă foto: twitter.com

De aproape un sfert de veac Romania asteapta meciul revansa cu Suedia, echipa care ne priva de o semifinala istorica impotriva Braziliei la Cupa Mondiala din Statele Unite.

O noua generatie crescuta cu amintirea celui mai important rezultat al fotbalului romanesc la un turneu final are sansa recuperarii memoriei si obtinerea unui rezultat pozitiv care sa stearga din amaraciunea acelei eliminari de la San Francisco.

Craiova fotbalistica are sansa gazduirii meciului amical cu Suedia pe un stadion de ultima generatie, dar care pacatuieste la capitolul gazon.

Terenul va fi principalul adversar al celor doua echipe la meciul programat marti seara de la ora 21:30, un gazon moale care a fost serios afectat de precipitatiile cazute in ultimele zile.

Victorie Romania
Egal
Victorie Suedia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Organizatorii fac eforturi disperate pentru a asigura o calitate decenta a suprafetei de joc, iar antrenamentele oficiale ale celor doua echipe s-au desfasurat pe alte terenuri. Situatie inedita pentru selectionerul Suediei, acesta declarand in conferinta de presa oficiala ca nu s-a mai intalnit in cariera o astfel de situatie.

Romania abordeaza meciul de la Craiova cu un moral ridica dupa succesul, scor 2-1, din Israel. O victorie conturata cu revenire de la 0-1 prin doua goluri spectaculoase marcate de doi jucatori intrat pe parcursul reprizei a doua.

Suedia a pierdut pe teren propriu amicalul cu Chile, scor 1-2, printr-un gol primit in finalul meciului.

Doar de doua ori Romania a invins pana acum Suedia, ambele victorii fiind obtinute in preliminariile pentru EURO 1984, 1-0 in deplasare si 2-0 pe teren propriu.

Interesant este ca inaintea Cupei Mondiale din 1994, unde Suedia elimina Romania in sferturile de finala in urma loviturilor de departajare dupa 1-1 in 90 de minute si 2-2 in 120 de minute, tricolorii intalnisera echipa scandinava intr-un meci amical chiar inaintea debutului intrecerii din SUA. S-a terminat 1-1 pe 13 iunie 1994.

De la partida din San Francisco a mai existat o singura confruntare intre Romania si Suedia, un amical disputat pe 9 februarie 1997 castigat cu 2-0 de nordici la un turneu amical desfasurat in Thailanda. Pregatita de Anghel Iordanescu, Romania a aliniat atunci o echipa divizionara in randurile careia s-a regasit si Cosmin Contra, actualul selectioner al tricolorilor.

Meciul de la Craiova este al 10-lea intre cele doua echipe nationale, o istorie care dateaza din 1935.



Avancronica meciului Romania - Suedia