Efortuna Sport

Avancronica meciului Real Madrid – Liverpool

Sursă foto: twitter.com

Sezonul european se incheie, sambata seara, la Kiev, odata cu finala Ligii Campionilor, eveniment care le aduce fata in fata pe Real Madrid si FC Liverpool, doua dintre reginele fotbalului continental.

Intrata in competitie in faza playoff, Liverpool cauta al saselea trofeu din istorie, in timp ce Real Madrid, detinatoarea trofeului pus in joc, ar putea obtine a treia victorie la rand. De la Bayern Munchen in intervalul 1974-76 o echipa nu a mai castigat trei trofee la rand.

“Nimeni nu se astepta ca noi sa fim aici, dar suntem aici pentru ca noi suntem Liverpool”, a spus Klopp despre aventura “cormoranilor” in Liga Campionilor, un parcurs inceput in 15 august 2017 contra nemtilor de la Hoffenheim.

De la numirea pe banca Realului, Zinedine Zidane a cucerit de doua ori Liga Campionilor si un titlu in Spania, spre deosebire de Klopp care nu are inca niciun trofeu cucerit alaturi de Liverpool.

Victorie Real Madrid
Egal
Victorie Liverpool

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

La putine luni de la numirea in functie, Klopp pierdea cu Liverpool finala Europa League din 2016 in fata celor de la Sevilla.

“Nu vom mai trai un astfel de moment inca o data, asa ca trebuie sa obtinem cat mai mult posibil. Avem sanse egale cu Liverpool. Daca suntem favoriti? Nici macar in vestiar nu gandim asa”, a spus Zidane.

Liverpool a marcat cele mai multe goluri in actuala editie a Ligii Campionilor (46) si este echipa care a reusit cele mai multe meciuri fara sa primeasca gol (6).

Echipele spaniole au dominat fotbalul european in ultimii ani si in confruntarile cu formatiile engleze bilantul este net favorabil ibericilor. Ultimele sase finale majore au fost castigate de echipele din Spania.

De la Liverpool vor absenta Oxlade-Chamberlain, Gomez si Matip, toti accidentati, in timp ce Emre Can revine dupa o perioada mai lunga de indisponibilitate.

La Real Madrid nu sunt probleme de efectiv si Zidane poate alege la discretie cel mai bun 11 posibil. Ramane de vazut daca in atac, langa Ronaldo, va fi preferat Benzema sau managerul francez va merge pe mana lui Bale, doar rezerva in dubla cu Bayern Munchen din semifinale.

Real Madrid si Liverpool s-au intalnit pana acum de cinci ori in meciuri oficiale. Echipa engleza conduce a castigat de trei ori, in doua randuri s-a impus Real Madrid. Niciun egal asadar intre cele doua.

De remarcat si ca de fiecare data in cele cinci dispute echipa pierzatoare n-a reusit sa marcheze vreun gol.

Echipele probabile

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić, Isco; Ronaldo, Bale;

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Mané, Firmino, Salah.

Iata mai jos istoricul intalnirilor directe:

27 mai 1981, Liverpool – Real Madrid 1-0 (Finala Cupei Campionilor Europeni)

25 februarie 2009, Real Madrid – Liverpool 0-1 (Optimi, Liga Campionilor)
10 martie 2009, Livepool – Real Madrid 4-0 (Optimi, Liga Campionilor)

22 octombrie 2014, Liverpool – Real Madrid 0-3 (Faza grupelor, Liga Campionilor)
4 noiembrie 2014, Real Madrid – Liverpool 1-0 (Faza grupelor, Liga Campionilor)



Avancronica meciului Real Madrid – Liverpool