Efortuna Sport

Avancronica meciului Olympique Marseille – Atletico Madrid

Sursă foto: facebook.com/europaleague

Finala Europa League din acest sezon le aduce fata in fata pe Olympique Marseille si Atletico Madrid intr-un meci gazduit de Lyon.

Aceasta va fi a 47-a finala din istoria Cupei UEFA/Europa League, iar pana acum nicio echipa din Franta nu a reusit sa castige competitia.

Atletico Madrid este o obisnuita a intrecerii, obtinand doua trofee in ultimii opt ani, mai precis in 2010 si 2012.

Victorie Marseille
Egal
Victorie Atletico

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

“Avem o sansa mica sa castigam, dar trebuie sa dam totul. Sa jucam impotriva lui Atletico este un mare eveniment pentru noi. Un club care a disputat doua finale de Champions League in ultimii patru ani si care a castigat Europa League. Ar fi fantastic ca noi sa fim prima echipa franceza care castiga trofeul”, a spus Rudi Garcia, antrenorul lui OM.

“Totul este pregatit pentru o mare finala. Cei de la Marseille sunt foarte periculosi, in special la mijloc si in atac. Va fi cu siguranta un meci tare. Dupa ce am parasit Champions League ne-am concentrat pe aceasta competitie si iata-ne aici”, a spus si Diego Simeone, antrenorul lui Atletico.

Cele doua echipe s-au mai intalnit doar de doua ori pana acum, in sezonul 2008/2009 al Champions League, faza grupelor. La Madrid a castigat Atletico, cu 2-1, iar la Marsilia meciul s-a incheiat fara goluri.

Echipele probabile

Marseille: Mandanda; Sakai, Rami, Luiz Gustavo, Amavi; Anguissa, Sanson; Thauvin, Payet, Ocampos; Germain;

Atletico: Oblak; Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas; Koke, Saúl Ñíguez, Gabi, Correa; Griezmann, Costa;

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Olanda, cu Bjorn Kuipers la centru. Acesta va fi asistat la margini de Sander van Roekel si Erwin Zeinstra.

Stiati ca…

Pentru Atletico va fi a doua finala europeana disputata la Lyon, dupa ce in 1986 pierdea Cupa Cupelor, cu 3-0, in fata lui Dynamo Kiev pe Stade Gerland.

Antoine Griezmann, omul de gol al lui Atletico, este nascut foarte aproape de Lyon, dar n-a jucat niciodata la nivel profesionist in Franta.



Avancronica meciului Olympique Marseille – Atletico Madrid