Efortuna Sport

Avancronica meciului Muntenegru – Romania. O singura data i-am invins intr-un amical!

Sursă foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Echipa nationala a Romaniei isi incheie parcursul in Liga Natiunilor la Podgorica, acolo unde pe tricolori ii asteapta un meci foarte dificil.

Romania are sanse la castigarea grupei si la promovarea in esalonul valoric superior, dar pentru aceasta trebuie sa obtina toate cele trei puncte.

Castigarea grupei ar duce Romania in Liga B a Ligii Natiunilor, dar ne-ar asigura si un loc in a treia urna valorica la tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului European din 2020.

Victorie Muntenegru
Egal
Victorie Romania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

De asemenea, Romania are si varianta egalului pentru ocuparea locului secund si accederea in a treia urna valorica la tragerea la sorti, insa pentru aceasta trebuie sa fim una dintre cele mai bune doua echipe clasate in Liga C. 

Calculele arata ca Romania merge in a treia urna valorica si de pe locul doi, daca invinge cu 2-1 sau la diferenta mai mare, iar Scotia castiga in fata Israelului in Grupa 1.

In tur, Romania si Muntenegru au incheiat la egalitate, scor 0-0, iar la precedenta vizita la Podgorica, echipa Romaniei a fost invinsa in preliminariile Cupei Mondiale din 2018, cu Christoph Daum pe banca.

Romania vine dupa o victorie categorica pe teren propriu contra Lituaniei, scor 3-0, dupa un joc apreciat de toata lumea. Nicolae Stanciu a inscris golul zece in prima reprezentativa si a devenit cel mai bun marcator din lotul actual, unul format din 15 jucatori care evolueaza in strainatate si din opt fotbalisti din competitia interna.

Pana acum Muntenegru a castigat acasa cu Lituania, scor 2-0, si a pierdut in fata Serbiei, scor 0-2.

Meciul de la Podgorica va fi arbitrat de o brigada din Germania, cu Felix Zwayer la centru. Acesta a mai condus in Liga Natiunilor un meci pana acum, Italia – Polonia (1-1).

Romania si Muntenegru s-au mai intalnit de patru ori pana acum, trei meciuri oficiale si unul amical. Tricolorii au castigat, cu 4-0, amicalul disputat la Bucuresti in 2008. De atunci au mai fost doua remize pe terenul Romaniei (1-1 si 0-0) si o victorie a celor din Muntenegru pe propriul teren, scor 1-0.



Avancronica meciului Muntenegru – Romania. O singura data i-am invins intr-un amical!