Efortuna Sport

Avancronica meciului Manchester City – Liverpool

Sursă foto: twitter.com

Manchester City are nevoie de o revenire dupa modelul Barcelona cu PSG sezonul precedent pentru a forta calificarea in semifinalele Ligii Campionilor.

Invinsa cu 3-0 dupa o repriza de cosmar in mansa tur a meciului de pe Anfield Road, Manchester City n-are alta varianta decat atacul in returul de marti seara.

“Avem nevoie de meciul perfect”, admite si antrenorul Pep Guardiola. Mai ales ca City vine dupa o infrangere in campionat, pe teren propriu, cu Manchester United, scor 2-3, dupa ce a condus cu 2-0 la pauza. Cu o victorie in derby “cetatenii” ar fi obtinut matematic titlul in Premier League.

Desi este prima lor dubla in Europa, Manchester City si Liverpool au o lunga traditie a confruntarilor in fotbalul englez intinsa pe 178 de episoade. Liverpool este echipa mai buna din punctul de vedere al statisticii, castigand in 78 de ocazii, in timp ce City a castigat de 45 de ori.

Victorie Man.City
Egal
Victorie Liverpool

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Manchester City are nevoie sa reediteze rezultatul pe care l-a obtinut pe 9 septembrie 2017 in campionat, cand s-a impus in fata lui Liverpool, cu 5-0. “Cormoranii” s-au revansat pe 14 ianuarie cu un 4-3 la capatul unui meci epic.

La meciul de marti seara sunt numeroase necunoscute, insa de un lucru iubitorii fotbalului trebuie sa fie siguri. Se vor marca goluri, City si Liverpool fiind doua echipe care iubesc fotbalul ofensiv.

Pentru Manchester City este doar a doua prezenta in sferturile Ligii Campionilor, dupa ce in sezonul 2015/16 o elimina pe Paris Saint-Germain cu 3-2 la general.

Pana la meciul cu Basel din returul optimilor Manchester City avea o serie de 13 meciuri fara infrangere in Europa pe teren propriu.

Echipele probabile

Manchester City: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Delph; De Bruyne, Fernandinho, D Silva; Sterling, Agüero, Sané.

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner; Mané, Firmino, Salah.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Spania, cu Antonio Mateu Lahoz la centru.



Avancronica meciului Manchester City – Liverpool