Efortuna Sport

Avancronica meciului Liverpool – Roma

Sursă foto: twitter.com

Liga Campionilor a ajuns la faze semifinalelor, iar marti seara se intalnesc in deschiderea careului de asi FC Liverpool si AS Roma intr-un duel putin asteptat la inceputul sezonului.

Cele doua echipe au furnizat surprizele sferturilor de finala eliminand doua dintre pretendentele la obtinerea mult ravnitului trofeu.

Liverpool a administrat un aspru 5-1 noii campioane a Angliei, Manchester City, in timp ce Roma a revenit de la un 1-4 contra Barcelonei pe Nou Camp, reusind calificarea cu un entuziasmant 3-0 pe Olimpico la retur.

Confruntarea celor doua reprezinta o reeditare a finalei Cupei Campionilor Europeni din 1984, cand Liverpool invingea Roma la loviturile de departajare cucerind unul din cele cinci trofee aflate in vitrina clubului de pe Anfield Road.

Victorie Liverpool
Egal
Victorie Roma

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Pentru egipteanul Mohamed Salah, declarat recent cel mai bun jucator al sezonului in Premier League, dubla cu Roma are o insemnatate aparte, dupa ce in vara lui 2017 acesta parasea Cetatea Eterna pentru un transfer la Liverpool.

Salah a marcat de 18 ori pentru Liverpool in ultimele 22 de meciuri disputate si se anunta unul dintre animatorii Cupei Mondiale din aceasta vara alaturi de nationala Egiptului.

Liverpool este neinvinsa in ultimele cinci meciuri in toate competitiile, interval in care a obtinut trei victorii, doua contra lui Manchester City in sferturile Ligii Campionilor.

De la 0-2 cu Fiorentina pe teren propriu in campionat Roma n-a mai pierdut niciun meci si a inregistrat trei victorii, ultima pe terenul lui SPAL, scor 0-3, la finalul saptamanii precedente inaintea disputei de la Liverpool.

Presa engleza de marti noteaza ca schimbarea sistemului in returul cu Barcelona a fost cheia succesului pentru Roma, tehnicianul Eusebio Di Francesco abordand partida cu trei fundasi.

Acelasi sistem 3-4-2-1 ar putea fi folosit si pe Anfield, in timp ce Jurgen Klopp va merge cel mai probabil pe acelasi “11” prin care Liverpool o invingea pe Manchester City, cu 3-0, in turul sferturilor de finala.

Echipele probabile ar putea arata astfel:

Liverpool: Karius – Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane.

Roma: Allison – Fazio, Manolas, Jesus – Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov – Nainggolan, Under – Dzeko.

Partida va fi arbitrata de o brigada din Germania, cu Felix Brych la centru.



Avancronica meciului Liverpool – Roma