Efortuna Sport

Avancronica meciului Leipzig - Craiova si echipele probabile

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Castigatoare a Cupei Romaniei sezonul precedent, U Craiova este ultima echipa din Romania intrata in cupele europene.

Sortii insa nu au fost deloc blanzi cu echipa din Banie, puternica echipa germana Leipzig fiind adversara Craiovei in turul 3 preliminar al Europa League.

O diferenta uriasa de loturi si bugete intre cele doua echipe, dar oltenii pot compensa prin daruire si dorinta de a spala imaginea unui inceput mai degraba ratat de campionat.

Victorie Leipzig
Egal
Victorie Craiova

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Craiova n-a castigat niciun meci in cele trei disputate in campionat si a adunat doar doua puncte din noua posibile. Aceasta dupa ce pierduse Supercupa Romaniei chiar pe teren propriu contra CFR-ului.

Pentru al doilea an consecutiv echipa lui Devis Mangia are de infruntat un monstru in cupele europene. In urma cu un an AC Milan venea in Romania si Craiova lasa o impresia buna, cel putin in prima mansa cand oltenii au ratat ocazii importante si puteau obtine un rezultat pozitiv.

Anul acesta adversara e Leipzig, echipa germana care a prins aripi dupa injectia de capital Red Bull, marturie fiind calificarea in grupele Champions League sezonul precedent.

Leipzig a ajuns sezonul trecut pana in sferturile Europa League, fiind eliminata de Marseille, iar in aceasta vara a avut patru jucatori la Cupa Mondiala din Rusia: Mvovo, Forsberg, Poulsen si Werner.

Craiova a slabit in pauza competitionala dupa plecarile lui Baluta si Gustavo, singurul ramas din tripleta magica a sezonului trecut fiind Mitrita. Insa primele meciuri au aratat ca nu este de ajuns pentru a repune Craiova pe sinele potrivite.

Aceasta este prima intalnire in istorie intre cele doua echipe.

Leipzig a eliminat-o in turul precedent pe Hacken din Suedia, cu 5-1 la general, dupa ce pe teren propriu s-a impus, cu 4-0.

Nu este pentru prima data cand Craiova intalneste o echipa germana in cupele europene. In sezonul 1981/82 oltenii erau eliminati in sferturile Cupei UEFA de Bayern Munchen, cu 3-1 la general.

Un an mai tarziu Craiova elimina pe Kaiserslautern in drumul spre semifinale, cea mai mare peformanta europeana a oltenilor.

Castigatoarea acestei dubleo va intalni pe invingatoarea dintre Zorya Lugansk (Ucraina) si Braga (Portugalia).

Echipele probabile

RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Orban (c), Konate, Saracchi – Demme, Kampl – Augustin, Bruno, Forsberg - Werner;

Craiova: Pigliacelli  - Gardos, Ferreira, Bancu, Popa – Mateiu, Mitrita, Cicaldau – Mihaila, Borta, Burlacu.

Meciul va fi arbitrat de o brigada poloneza cu Pawel Gil la centru.



Avancronica meciului Leipzig - Craiova si echipele probabile