Efortuna Sport

Avancronica meciului Halep – Davis

Simona Halep porneste ca mare favorita in meciul de sambata programat impotriva americancei Lauren Davis, locul 76 mondial.

Fara sa fi cedat vreun set in primele doua tururi, Halep a aratat o forma extraordinara la meciul cu Eugenie Bouchard, pe care a redus-o la tacere cu un 6-2, 6-2 categoric.

Halep a jucat un tenis de o inalta tinuta, demna de o lidera mondiala, trecand peste incertitudinea care plana asupra integritatii sale fizice.

Glezna accidentata in meciul din primul tur cu Destanee Aiava a trecut testul meciului al doilea, iar Halep, o luptatoare prin excelenta asa cum o stim, va strange in continuare din dinti pentru a continua spre fazele superioare la Australian Open.

Halep si Davis s-au mai intalnit o singura data, in 2013 la Indian Wells, cand Halep a castigat in doua seturi meciul programat atunci in primul tur.

Victorie Halep
Victorie Davis
Victorie Halep in trei seturi

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Lauren Davis, o jucatoare de 24 ani care in mai 2017 atingea varful carieri ajungand pe locul 26 mondial, a avut parte de un inceput ezitant de sezon.

Cu eliminari in primul tur la Auckland si Sydney, Davis a inceput Australian Open fara prea mari sperante.

In primul tur a trecut de Jana Cepelova, cu 6-7, 6-3, 6-1, un meci care i-a refacut moralul americancei, pentru ca in turul secund sa produca surpriza si sa o elimine pe Andrea Petkovic, fosta semifinalista la Roland Garros, cu un scor mai putin intalnit: 4-6, 6-0, 6-0.

Petkovic care in runda inaugurala o elimina pe cehoaica Petra Kvitova dupa un decisiv interminabil, cu 10-8.

Pentru Davis prezenta in turul 3 la Melbourne reprezinta egalarea celui mai bun rezultat (2016) si un pas inainte dupa eliminarea prematura suferita in urma cu un an, cand parasea intrecerea dupa primul meci.



Avancronica meciului Halep – Davis