Efortuna Sport

Avancronica meciului Franta - Argentina

Sursă foto: twitter.com/equipedefrance

Franta si Argentina deschid faza optimilor la Cupa Mondiala din Rusia.

Nici ca se putea o confruntare mai tare pentru a incepe faza eliminatorie la turneul final, desi cele doua echipe care se infrunta la Kazan n-au convins in faza grupelor.

Franta a jucat economicos intr-o grupa pe care a castigat-o fara sa forteze, dupa doua victorii la limita, 2-1 cu Australia si 1-0 cu Peru, respectiv un egal de salon cu Danemarca, meci in urma ambele echipe au obtinut calificarea.

Victorie Franta
Egal
Victorie Argentina

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

In pofida numelor mari din echipa, francezii au ramas restanta la capitolul fotbal oferit fanilor, fiind fluierati copios alaturi de danezi in urma unei reprezentari jalnice la ultima aparitie pe teren.

Argentina s-a salvat in extremis de la eliminare cu un gol marcat de Rojo in minutul 86 al partidei cu Nigeria. Sud-americanii s-au chinuit teribil in grupa si au fost la un pas de colaps, iar meciul din optimi ar putea reprezenta un nou inceput.

Exista teoria, si nu sunt putini cei care o imbratiseaza, potivit careia Argentina odata trecuta de grupe ar merge pana la capat, pana in finala. Ramane de vazut, Franta fiind o nuca tare chiar si atunci cand nu joaca cel mai bun fotbal de care este capabila.

Franta si Argentina se infrunta pentru a 12-a oara in istorie si pentru prima data in faza eliminatorie la Cupa Mondiala. Sud-americanii au castigat sase dintre dispute, in timp ce francezii au doar doua victorii. In ultimii 32 ani au existat doar doua confruntari, ambele amicale, castigate de Argentina, cu 1-0 (2007) si 2-0 (2009).

Echipele probabile

Franta: Lloris; Sidibe, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, Matuidi; Mbappe, Pogba, Fekir; Griezmann

Argentina: Armani; Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Banega, Perez; Meza, Aguero, Messi



Avancronica meciului Franta - Argentina