Efortuna Sport

Avancronica meciului FCSB – Lazio

Sursă foto: twitter.com/officialsslazio

FCSB revine in primavara europeana si are parte de un test de foc impotriva unei echipe care in Italia lupta pentru prezenta in Champions League sezonul urmator.

Vicecampioana Romaniei porneste cu dezavantajul de a fi disputat doar doua meciuri oficiale in acest an, in timp ce Lazio este o formatie care evolueaza cu motoarele turate la maxim in aceasta perioada a anului.

Vaduvita de prezenta in teren a unui atacant de meserie la duelul cu CFR Cluj, cand Alibec si Gnohere au fost suspendati, FCSB va putea alinia contra lazialilor un prim 11 in care sa se regaseasca si un varf autentic.

Victorie FCSB
Egal
Victorie Lazio

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Punctul sensibil in echipa lui Nicolae Dica il reprezinta postul de portar, unde plecarea lui Florin Nita la Sparta Praga a lasat un gol imens. Andrei Vlad este un goalkeeper talentat, insa in meciurile cu Gaz Metan si CFR a aratat slabiciuni care le-ar putea da frisoane suporterilor ros-albastri la meciul cu Lazio.

Lazio nu traverseaza cea mai buna forma in acest moment, echipa lui Simone Inzaghi alunecand pe cinci in clasamentul din Serie A dupa patru meciuri fara victorie.

Echipele probabile la FCSB - Lazio. Un absent de marca la FCSB

Practic Lazio n-a mai castigat un meci de pe 24 ianuarie de la un 3-0 cu Udinese pe teren propriu. A urmat o serie negativa de trei infrangeri si un egal in Cupa Italiei cu Milan, totul culminand cu infrangerea aspra suferita sambata trecuta pe terenul lui Napoli, scor 1-4.

Stiati ca…

FCSB n-a invins niciodata o echipa italiana in 13 confruntari cu echipele din Cizma.

Lazio nu are un record prea bun cu echipele din Romania castigand un singur meci din cele patru disputate pana acum.

Cele doua echipe nu s-au mai intalnit niciodata pana acum.

Ultima oara cand Lazio a ajuns la Bucuresti s-a intamplat in sezonul 2007/08, in turul 3 preliminar al Champions League, cand a invins-o pe Dinamo, cu 3-1, in returul programat pe fostul stadion Lia Manoliu. In tur Dinamo obtinuse un 1-1 pe Olimpico.

FCSB n-a mai primit vizita unei echipe italiene de la un 3-3 cu Napoli in grupele Europa League sezonul 2010/11.

Opt meciuri a pierdut FCSB constra echipelor italiene in 13 ocazii, cinci dintre infrangeri fiind pe teren propriu. Cu toate acestea, echipa ros-albastra a marcat in toate meciurile contra formatiilor italiene cu exceptia finalei Cupei Campionilor Europeni din 1989 cand pierdea in fata Milanului, scor 0-4.

FCSB a castigat un singur meci din cele cinci disputate pe teren propriu in acest sezon al cupelor europene inregistrand alte doua egaluri si doua infrangeri.



Avancronica meciului FCSB – Lazio