Efortuna Sport

Avancronica meciului Croatia – Anglia. Miza uriasa pentru prezenta in finala Mondiala

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Croatia si Anglia se infrunta, miercuri seara, pentru un loc in marea finala a Cupei Mondiale, acolo unde a ajuns deja Franta.

Pentru Croatia este a doua semifinala din istorie, dupa cea pierduta in fata Frantei in 1998, in timp ce Anglia n-a mai ajuns intr-o semifinala mondiala din 1990.

Englezii viseaza cu ochii deschisi la castigarea Cupei Mondiale pentru a doua oara in istorie dupa momentul 1966.

Victorie Croatia
Egal
Victorie Anglia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Portarul croat Subasic este incert dupa problemele acuzate in finalul meciului cu Rusia din sferturi, in timp ce fundasul dreapta Vrsaljiko este accidentat.

De cealalta parte, englezii n-au nicio problema de efectiv si selectionerul Southgate i-a avut la antrenamentul final pe toti cei 23 de jucatori din lot.

“Respectam toate echipele, pe Anglia, Franta, dar niciuna nu este mai buna decat noi”, a spus Zlatko Dalic, selectionerul Angliei, ceea ce arata determinarea croatilor in a face un meci mare.

Croatia si Anglia s-au mai intalnit o singura data la turneele majore, la EURO 2004 in grupe, unde Anglia a castigat, cu 4-2.

Va fi a opta intalnire intre cele doua echipe, raportul victoriilor fiind de patru la doi in favoarea Angliei. O singura remiza s-a inregistrat.

In noiembrie 2007 Croatia invingea Anglia pe Wembley si astfel selectionata Albionului rata prezenta la EURO 2008.

Anglia a pierdut ultimele trei semifinale disputate (la EURO 96 cu Germania, in 1990 la Cupa Mondiala cu Germania Federala si la EURO 68 cu Iugoslavia).

Echipele probabile

Croatia: Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic; Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic; Mario Mandzukic;

Anglia: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Dele, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Raheem Sterling, Harry Kane.



Avancronica meciului Croatia – Anglia. Miza uriasa pentru prezenta in finala Mondiala