Efortuna Sport

Avancronica meciului Columbia – Anglia

Sursă foto: twitter.com/cuadrado

Columbia si Anglia trag cortina peste faza optimilor si una dintre cele doua echipe va completa tabloul sferturilor de finala la Cupa Mondiala.

Invingatoarea acestui meci are un culoar foarte bun de a ajunge in finala competitiei, dupa ce Spania a fost eliminata de Rusia pe aceasta parte de tablou.

Anglia n-a mai ajuns intr-o semifinala de Cupa Mondiala din 1990, iar Columbia n-a castigat niciodata in fata Angliei, cea mai recenta confruntare datand din 1998. Atunci englezii au castigat, cu 2-0, intr-o grupa castigata de Romania. Ce vremuri!

Victorie Columbia
Egal
Victorie Anglia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

In ultimul meci sustinut in grupa, Anglia a jucat la trecerea timpului cu Belgia si a reusit sa piarda, cu 1-0. O infrangere care o aduce in fata Columbiei, echipa care a inceput turneul cu o infrangere, dar care s-a redresat apoi cu doua victorii la rand, cu Polonia si Senegal.

Selectionerul enlez Gareth Southgate poate miza din nou pe mijlocasul Delle Alli, jucator care a fost indisponibil la meciurile cu Panama si Belgia.

De cealalta parte, columbienii au emotii pentru prezenta in teren a lui James Rodriguez, fotbalist inlocuit in partida cu Senegal din cauza unei probleme. Cel mai probabil Columbia va alinia un 11 mai conservator.

Anglia a castigat doar doua meciuri in faza eliminatorie la Cupa Mondiala dupa Italia 90, contra Danemarcei in 2002 si Ecuadorului in 2006.

Columbia este la o victorie distanta de egalarea celei mai bune performante la Cupa Mondiala, sferturile de finala pe care le-au atins in urma cu patru ani.

“Suntem o echipa mai buna decat cea din urma cu patru ani”, spune portarul David Ospina.

Istoria intalnirilor directe arata o balanta inclinata in favoarea englezilor. Columbia n-a castigat niciodata in fata Angliei, iar ultima intalnire a fost castigata de Anglia, cu 3-2, la New Jersey, in 2005.

Jose Pekerman n-a pierdut niciodata in opt meciuri pe banca selectionatei columbiene contra echipelor din Europa (sase victorii si doua remize).

Los Cafeteros, asa cum sunt supranumiti columbienii, au marcat de fiecare data in ultimele opt meciuri la Cupa Mondiala. De altfel niciunul dintre cele 21 de meciuri ale Columbiei la Cupa Mondiala nu s-a incheiat fara goluri.

Echipele probabile

Columbia: David Ospina; Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerry Mina, Johan Mojica; Carlos Sanchez, Mateus Uribe; Juan Cuadrado, Juan Quintero, Luis Muriel; Falcao

Anglia: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Dele, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Raheem Sterling, Harry Kane



Avancronica meciului Columbia – Anglia