Efortuna Sport

Avancronica meciului Chelsea – Manchester United

Sursă foto: twitter.com

Finala Cupei Angliei din acest an le aduce fata in fata pe Chelsea si Manchester United, doua echipe care au dezamagit in campionat si care spera ca prin castigarea trofeului pus in joc sa spele din imaginea unui sezon ratat.

“Bineinteles ca va face diferenta, dar una e sa faca diferenta si alta e sa consideram ca sezonul a fost bun sau rau din perspectiva unui singur meci”, a spus Jose Mourinho inaintea meciului de sambata (ora 19:15).

“Pentru noi este un meci important pentru ca am avut un sezon dificil si avem sansa de a incheia cu un trofeu. Trebuie sa dam totul pentru a castiga”, a declarat si Antonio Conte, managerul lui Chelsea.

Cele doua echipe s-au mai intalni de doua ori pana acum in finala Cupei Angliei, impartindu-si victoriile. Manchester United a triumfat cu un categoric 4-0 in 1994, pentru ca Chelsea sa se impuna dupa prelungiri, in 2007, cu 1-0.

Victorie Chelsea
Egal
Victorie Man.United

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

La aceasta din urma ocazie a fost prima finala de Cupa Angliei disputata pe noul Wembley, iar Mourinho se afla atunci pe banca londonezilor.

Cele doua echipe se infrunta pentru a opta oara pe Wembley, fiind formatiile cu cele mai multe confruntari pe cel mai mare stadion al Angliei.

Chelsea va disputa a 13-a finala de Cupa Angliei si o eventuala victorie ar aduce-o la egalitate cu Tottenham in ierarhia trofeelor (8).

De cealalta parte, Manchester United joaca a 20-a finala de Cupa Angliei (record egalat) si un succes ar aduce in vitrina clubului trofeul cu numarul 13 in aceasta competitie, egaland-o pe Arsenal.

Un singur gol a primit Manchester United in drumul spre finala de pe Wembley chiar in semifinala cu Tottenahm castigata de asemenea pe arena londoneza, cu 2-1.

Chelsea a avut un traseu mai complicat, cu lovituri de departajare in turul trei rejucat contra lui Norwich City. Apoi, in sferturi, londonezii treceau dupa prelungiri de Leicester, cu 2-1.

Pana la semifinala cu Tottenham cei de la Manchester United au intalnit numai adversari de mana a doua: Derby County, Yeovil Town, Huddersfield si Brighton & Hove Albion.

Echipele probabile

Chelsea: Courtois; Moses, Azpilicueta, Cahill, Rudiger, Alonso; Kante, Fabregas; Willian, Giroud, Hazard.

Manchester United : De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Young; Matic, Herrera, Pogba; Lingard, Lukaku, Sanchez.



Avancronica meciului Chelsea – Manchester United