Efortuna Sport

Avancronica meciului Brazilia - Mexic

Sursă foto: twitter.com/CBF_Futebol

Brazilia si Mexic se infrunta pentru un loc in sferturile de finala la Cupa Mondiala, o partida la prima vedere dezechilibrata, dar care poate genera o noua mare surpriza.

Brazilia n-a convins in meciurile din grupa, dar cu toate acestea a adunat sapte puncte din noua posibile. De cealalta parte, Mexic a ratat de putin o eliminare rusinoasa, dupa ce castigase primele doua meciuri. Printre acestea si un 1-0 cu Germania, campioana mondiala din 2014 eliminata rusinos. In ultimul meci din grupa mexicanii au incasat un 3-0 fara drept de apel de la Suedia.

Victorie Brazilia
Egal
Victorie Mexic

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Cea mai recenta confruntare a celor doua echipe la Cupa Mondiala a avut loc pe 17 iunie 2014 la Fortaleza si s-a incheiat la egalitate, scor 0-0. A fost doar una din cele patru intalniri care nu s-a incheiat cu victoria Braziliei. De altfel, golaverajul intalnirilor directe la Cupa Mondiala este 11-0 in favoarea Braziliei!

Iesit de pe teren in meciul cu Serbia dupa ce a acuzat o stare misterioasa de rau, Marcelo s-a antrenat normal inaintea meciului de luni si ar putea fi prezent in primul 11. De la mexicani lipseste Hector Moreno, suspendat, in locul acestuia urmand a intra, cel mai probabil, Hugo Ayala.

Aceasta va fi a 41-a intalnire directa intre Brazilia si Mexic. De 23 de ori s-au impus brazilienii, iar in zece randuri au castigat mexicanii.

Mexic joaca si impotriva statisticii. O eventuala eliminare n-ar fi tocmai o noutate, ci pentru a saptea oara consecutiv nationala El Tri ar parasi Cupa Mondiala in faza optimilor.

De la acel 0-0 amintit la Cupa Mondiala precedenta, Brazilia si Mexic au mai disputat un singur meci, un amical castigat de multipla campioana mondiala in iunie 2015 la Sao Paolo, cu 2-0. Coutinho si Tardelli marcau atunci.

Brazilia n-a pierdut niciodata la Cupa Mondiala contra echipelor din America Centrala si de Nord. Ultimele sase infrangeri la turneul final au venit in fata adversarelor din Europa. Ultima echipa din afara Europei care a invins Brazilia la Cupa Mondiala a fost Argentina in 1990, in optimi. Atunci Brazilia a ratat ultima oara prezenta in sferturi.

Echipele probabile

Brazilia: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus;

Mexic: Guillermo Ochoa; Miguel Layun, Hugo Ayala, Carlos Salcedo, Jesus Gallardo; Hector Herrera, Jonathan Dos Santos, Andres Guardado; Carlos Vela, Javier Hernandez, Hirving Lozano.



Avancronica meciului Brazilia - Mexic